Home > Blog & nieuws > Back to the future: 10 jaar spotit vieren

Back to the future: 10 jaar spotit vieren

Op 8 juni kwamen we samen op de idyllische Hottentothoeve in Bonheiden om 10 jaar spotit te vieren. Medewerkers en partners kleedden zich op, deelden verhalen over de afgelopen jaren, en dansten tot laat in de nacht. Ontdek de prachtige verhalen van onze spottees en de oprichters.

Back to the future

Het hele evenement stond in teken van ‘terug naar de toekomst’. Van de uitnodiging en poster, tot de decoraties, drankjes en het cadeau. De locatie werd versierd met foto’s van onze spottees toen ze 10 jaar oud waren. Een leuk en soms uitdagend spel om te raden welke foto bij welke collega hoort!

Het feestthema was niet zomaar gekozen, aangezien deze 10-jarige editie een moment is om zowel terug als vooruit te kijken. Onze oprichters Steven en Frederik blikten terug op de beginjaren van spotit, deelden grappige anekdotes van de afgelopen 10 jaar, en deelden hun duidelijk doel voor de toekomst. En zowel Steven als Frederik zijn grote fans van de ‘Back to the Future’-films, zoals je duidelijk kunt zien op onze evenementposter!

We blijven ons richten op professionalisering zonder onze cultuur en waarden uit het oog te verliezen. De solide basis die we de afgelopen twee jaar hebben gelegd, is af. Nu gaan we volle vaart vooruit en met een open blik de toekomst tegemoet.
Frederik, mede-oprichter van spotit

Het verhaal achter spotit

Oprichters Steven en Frederik hielden een hartverwarmende toespraak en namen ons allemaal mee terug naar de beginjaren van spotit, toen een kleine groep ambitieuze professionals dit avontuur begon in de garage van Frederik. In de afgelopen 10 jaar is spotit snel gegroeid van een start-up naar een scale-up tot een mature, professionele organisatie met meer dan 100 gedreven medewerkers, veel interessante klantprojecten, mooie ervaringen, en veel onvergetelijke momenten. De ambities voor de toekomst zijn duidelijk: we willen de beste zijn, niet de grootste! Een doel waarvan ze zeker zijn, dankzij het spotit-DNA dat stevig verankerd is bij alle medewerkers, en vervat in de kernwaarden: ondernemerschap, vertrouwen, uitblinken, en menselijkheid.

Spotit is een plek waar ik niet alleen professioneel ben gegroeid, maar ook waardevolle relaties heb opgebouwd. Overheen de jaren heb ik spotit zien uitgroeien tot een hechte groep professionals die samen voor een doel strijden, en heb ik echte vriendschappen opgebouwd.
Pieterjan, spottee sinds de start van spotit

Liefde gaat door de maag

Het is geen geheim dat onze medewerkers van goed eten houden. Om aan hun wensen te voldoen, zorgde een foodtruck voor een breed scala aan fingerfood, burgers, fish & chips, desserts, en zelfs een late-night snack om ervoor te zorgen dat iedereen tevreden en voldaan huiswaarts keerde. Iedereen ging ook huiswaarts met een uniek cadeau: een doosje met 10 zorgvuldig geselecteerde pralines, elk representatief voor 1 jaar spotit.

Onze spottees waarderen ook een heerlijk drankje. Tijdens de receptie schonken we spotit-champagne, en we brouwden voor deze gelegenheid ons eigen spotit-bier. Er werd werkelijk aan alles gedacht! Knap van de organisatie.

Het organiseren van dit evenement was een hele ervaring. Van het kiezen van een opmerkelijke locatie tot ervoor zorgen dat elk detail bijdraagt aan een onvergetelijke ervaring; er is veel zorg besteed aan elke taak. Het is ongelooflijk bevredigend om iedereen samen te zien komen om deze mijlpaal te vieren. Het gaat niet alleen om het vieren van tien jaar succes; het gaat om het waarderen van de reis en alle mensen die het mogelijk hebben gemaakt.
Inke, Management Assistant

Spotallica op het podium

Nee, het is geen typfout, maar onze eigen spotit-band! Onze spottees hebben vele talenten, van cyberbeveiliging en connectiviteit, tot het spelen van gitaar of drums, of het meebrullen met hardcore metalnummers. Het idee ontstond tijdens een bijeenkomst tussen enkele collega’s om alle muzikale talenten bij spotit te verzamelen en samen muziek te maken. Ze realiseerden zich al snel dat er echt potentieel en talent aanwezig is, dus besloten ze het naar een hoger niveau te tillen, een echte band te vormen, wekelijkse oefensessies in te plannen, en te werken naar het ultieme doel: optreden tijdens het spotit-jubileumfeest.

En ze losten alle verwachtingen in! Een uur gevuld met rock- en disco-klassiekers om de festiviteiten te starten. Ze stopten hun hart en ziel erin, en we genoten allemaal van hun enthousiasme en theatrale optreden. Ze overwonnen uitdagingen zoals het aanpassen van nummers zodat ze ook trompet konden toevoegen, en het live op het podium wisselen van instrumenten, zodat alle gitaristen de basgitaar konden spelen. Wat een show!

Voor hun laatste act nodigden ze onze oprichters Steven en Frederik uit op het podium om samen met hen ‘My Hero’ van Foo Fighters te spelen, een van hun favoriete nummers, opgedragen aan hen.

Voor degenen die zich afvragen wat de toekomst brengt voor Spotallica… Het Sportpaleis uitverkopen, natuurlijk!

Het is grappig dat we de band Spotallica hebben genoemd, want er zitten eigenlijk geen nummers van Metallica in onze set. We hebben zo vaak gelachen over het toevoegen van Metallica-nummers aan onze playlist, maar hebben dat nooit gedaan, dus leek het alleen maar logisch om een verwijzing te maken in onze bandnaam.
Kelsey, zangeres bij Spotallica

De hele nacht dansen

Na Spotallice nam DJ Gunther D het podium over om de dansvloer officieel te openen. Blacklights verlichtten alle feestgangers, terwijl Frederiks broer de DJ-booth overnam en zijn set speelde tot in de vroege uurtjes.

Ben jij volgend jaar ook aanwezig?

Wil je meedoen met onze volgende editie in juni 2025? Bekijk onze openstaande vacatures of solliciteer spontaan, en wie weet verwelkomen we je binnenkort en zien we jou volgend jaar schitteren op het podium of de dansvloer?