25 juni - 10u00
Webinar

Business continuity in crisistijden: De beveiliging van het industriële netwerk: OT security

De beveiliging van het industriële netwerk: OT security

Industriële toepassingen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven en de bedrijfswereld: automatisering in productielijnen en transportnetwerken, maar ook water-, gas- en elektriciteitsnetwerken; energiecentrales; enz. Industrial Control Systems (ICS) en Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA) systemen zijn onmisbaar in de industrie en zijn steeds meer geconnecteerd.  Veel industriële bedrijven zijn bezig met de shift naar IoT en in volle overgang naar Industry 4.0 of Smart Industry. Er is een vergaande digitalisering van allerlei processen en systemen. 
De integratie tussen IT, cloud en industriële netwerken creëert verschillende security uitdagingen die de eerste obstakels vormen voor industriële digitalisering. Het beveiligen van industriële operaties is een heel specifieke problematiek: 

  • Deze toestellen zijn vaak lang geleden geïmplementeerd en werden niet gebouwd met security in het achterhoofd.  
  • Vaak zijn industriële toepassingen in een netwerk geïmplementeerd door personen of bedrijven die niet (meer) in het bedrijf werken, of zijn de systemen in de loop van de jaren verschillende keren aangepast maar is er geen documentatie neergeschreven over wat er juist geïmplementeerd of veranderd is. 
  • IT en OT overlappen elkaar steeds meer, wat zorgt voor nieuwe verantwoordelijkheden voor IT en CISO’s en ook leidt tot een verhoogde attack surface en een stijging in attack vectoren. 
  • Er is ook niet altijd een duidelijk overzicht van welke assets er zich in het bedrijfsnetwerk bevinden. Het in kaart brengen van het netwerk is bijgevolg niet evident. Deze combinatie maakt dat dit een gewild target wordt voor aanvallers. 
  • De voorbije jaren werd de regulering op het vlak van veiligheid en cyber security verscherpt, denk maar aan EU NIS, NERC CIP, GDPR, FDA, CCPA. 

Industriële processen zijn meestal 24/7 en het is cruciaal dat deze non-stop kunnen blijven draaien.  
Daarom belichten we tijdens deze webinar samen met onze partner Cisco de beveiliging van industriële netwerken en systemen d.m.v. Cisco Cyber Vision. 

Tijdens deze webinar bespreken we: 

  • Hoe u volledige visibiliteit krijgt in ICS & SCADA netwerken. Cisco Cyber Vision onthult de kleinste details van de productie infrastructuur: firmware & hardware versies, serienummers, relaties tussen assets, communicatiepatronen enz.  
  • Systeem- & productiecontinuïteit en operationele inzichten voor OT.  
  • Hoe u tijdig security threats kan opsporen binnen ICS & SCADA netwerken. 

Een half uurtje tijd? We zien u graag online op donderdag 25 juni 2020 van 10u tot 10u30 voor een efficiënte en leerrijke webinar. 
Achteraf is er de mogelijkheid om uw vragen te stellen. 

Registreren

Deze webinar is afgelopen. Indien u meer informatie wenst over dit topic kan u contact opnemen via [email protected] of op het telefoonnummer 0032 (0) 9 394 44 41.