Home > Blog & nieuws > Industriële veiligheid en operationele veerkracht

Industriële veiligheid en operationele veerkracht

Wat is er noodzakelijk om uw convergerende IT- en OT-omgevingen succesvol te beschermen?

Het dilemma over de IT/OT convergentie

De convergentie tussen IT- en OT-systemen, in combinatie met het hogere gebruik van IoT in industriële omgevingen, zorgt voor grote uitdagingen voor de cybersecurity. Hoe definieert men de beste beveiligingsarchitectuur die aansluit bij de transformatie en modernisatie van industriële omgevingen?

Waar meer dan 15 jaar geleden IT en OT volledig onafhankelijk van elkaar konden functioneren, zijn de dag van vandaag beide systemen sterk met elkaar verweven. Ze zijn als het ware afhankelijk van elkaar. Dit resulteert in een aanzienlijk risico voor operationele downtime en de mogelijkse blootstelling aan nieuwe cyberbedreigingen.

Door deze convergentie zijn uniforme zichtbaarheid, operationele veerkracht en risicobeheer nu de sleutel tot het accuraat detecteren van cyberbedreigingen en afwijkingen.

Wat is er noodzakelijk om uw OT-omgeving succesvol te beschermen?

 

De nood aan visibiliteit – Wat u niet ziet, kunt u niet beschermen!

Hoeveel OT assets heeft u precies? Een vraag die, wanneer u ze stelt aan OT/ICS site managers, de wenkbrauwen doet fronsen en hen hoogstwaarschijnlijk ongemakkelijk maakt, aangezien de meesten onder hen slechts een ruwe schatting kunnen geven.

Ongeacht de industrie waarin u actief bent, is het creëren en onderhouden van een accuraat asset inventaris meestal moeilijk en tijdrovend.

Industriële netwerken bestaan uit een grote hoeveelheid aan geconnecteerde toestellen van verschillende leveranciers. Er worden ook regelmatig nieuwe assets toegevoegd en gewijzigd. Daardoor bevatten complexe OT-omgevingen doorgaans blinde plekken op het vlak van beveiliging en betrouwbaarheid, waar u zich niet eens bewust van bent.

Hoe kan spotit helpen?

Wij kunnen samen met Nozomi Networks uw asset inventaris automatisch gaan creëren, blinde vlekken elimineren en assets onthullen die andere leveranciers niet zien. We voorzien u van accurate en uitgebreide informatie over al uw OT, IoT en IT assets, van alle systemen, ongeacht de leeftijd, leverancier of functie.

Volledige zichtbaarheid over uw OT/ICS-netwerk is cruciaal om verdachte en kwaadaardige communicatie te detecteren.

Nozomi vangt alle data op uw OT-netwerk op door gebruik te maken van snelle deep packet inspectiedecodering en het analyseren van alle industriële protocollen. Het voorziet uitgebreide node informatie, waaronder de naam, type en firmware versie, en reduceert risico’s door uw OT/ICS-netwerk te visualiseren met gedetailleerde inzichten, zoals asset gedrag, rollen, protocollen en gegevensstromen.

 

De nood aan betrouwbaarheid – Operationele veerkracht is de sleutel!

Kan uw OT-netwerkteam het onderscheid maken tussen normaal en abnormaal verkeer? Weet u waarom een OT-toestel zich plots anders gedraagt? Kunt u bepalen wat/wanneer de laatste goede status was?

Operationele veerkracht was nog nooit zo cruciaal. Het competitieve landschap binnen de productiesector, in combinatie met de recente leveringsproblemen, legt een enorme druk op fabrieken om hun uptime te verbeteren.

Het correct beoordelen van cyber- en operationele risico’s is van groot belang voor de raden van bestuur. Het is zeer uitdagend om (potentiële) storingen snel te detecteren én in real-time te reageren zonder visibiliteit binnen uw OT-omgeving. Aangezien fabrieken steeds meer digitaliseren, is het daarom essentieel om risico’s continu te beoordelen en beperken, en zo uw operationele veerkracht te verbeteren.

Hoe kan spotit helpen om de betrouwbaarheid binnen uw OT-omgeving te vergroten?

De operationele betrouwbaarheid verbeteren, vereist real-time situationeel bewustzijn. Door uw fabriek’s normale netwerkpatronen en productieprocessen te leren kennen, kunnen spotit en Nozomi afwijkingen detecteren terwijl ze zich voordoen. We helpen u te reageren voordat storingen, ongebruikelijke variabele waarden of netwerkstabiliteitsproblemen een impact kunnen hebben op de productie uptime of kwaliteit van de productie.

 

De nood aan snelle risicobeperking – Focus op kritieke kwetsbaarheden

Reikt uw monitoringtechnologie u essentiële informatie aan, zodat u snel kunt reageren op security incidenten? Met de agressieve cyberaanvallen van tegenwoordig is het beheren van OT-veiligheid niet eenvoudig. Het vereist snelle actie om risico’s te beperken, en tegelijkertijd moet u benaderingen vinden die de toenemende convergentie tussen OT en IT ondersteunen.

Het komt erop neer dat u in staat moet zijn om operationele en cybersecurityproblemen in real-time te detecteren en verzamelen in, en dat u corrigerende maatregelen moet kunnen treffen voordat de dreiging uw omgeving kan raken.

Hoe kan spotit u helpen om in sneltempo OT-risico’s te identificeren en verhelpen?

Wij kunnen u geruststellen over de status van uw OT-security dankzij onze 24/7/365 monitoring en diepgaande OT-capaciteiten van de Nozomi Networks oplossing, die wij bovendien kunnen integreren in ons eigen spotit SOC.

U wordt geïnformeerd over cyberaanvallen, zwakheden en risico’s. Gelokaliseerde waarschuwingen en bruikbare inzichten helpen u om operationele en cyberdreigingen te verhelpen nog voordat ze schade kunnen aanrichten. En dat allemaal vanuit 1 dashboard, ongeacht de locatie of het aantal te monitoren toestellen.

Meer info?

Wilt u meer informatie over wat spotit voor u kan betekenen tijdens uw OT cybersecurity journey? Of wilt u een assessment van uw huidige OT/IT cybersecurity architectuur om te weten wat er de dag van vandaag gebeurt binnen uw OT-omgeving?