Home > Blog & nieuws > Meet the new spottee Farbod

Meet the new spottee Farbod

spottee Farbod

Farbod legde een iets minder traditioneel parcours af binnen spotit. Zijn avontuur als spottee startte in maart 2019 als stagiair, waardoor hij de werking en cultuur kon ervaren zowel voor COVID-19 als tijdens de pandemie. Deze Security & Network Engineer heeft daardoor heel wat te vertellen over zijn unieke ervaringen.

 

Farbod, laten we starten bij het begin. In maart 2019 begon jouw stage bij spotit, en daarna ben je eigenlijk nooit meer vertrokken.

“Haha, dat klopt. In mijn laatste jaar heb ik ervoor gekozen om mijn stage uit te voeren bij spotit. Ik werkte toen actief mee aan een devops opdracht. Enkele maanden daarna kreeg ik de kans om nog langer te blijven als jobstudent tijdens de zomervakantie. Die heb ik uiteraard met beide handen gegrepen. Wat me het meeste is bijgebleven, is dat ik tijdens mijn vakantiejob vooral het voorbereidende werk van mijn stage effectief in productie kon brengen bij de klant. Zo ervaarde ik beide kanten van het verhaal, en was de cirkel rond.”

 

En daarna?

“Daarna kreeg ik het voorstel van spotit om te starten aan de spotit Academy. Ik heb dat toen serieus overwogen, maar uiteindelijk besloten hier toch niet op in te gaan. Ik wilde eerst nog wat verder studeren en ontdekken wat de wereld nog te bieden had. Helaas verlangde ik al snel naar het werkveld en de praktijk, waardoor ik ervoor koos om mijn extra studies vroegtijdig stop te zetten. Mijn ervaringen binnen spotit hadden mij voor het eerst laten proeven van de security- en netwerkwereld, en ik wilde meer. Uiteindelijk heb ik zelf spotit opnieuw gecontacteerd om te vragen of er nog een plaatsje vrij was voor mij.”

 

Dat bleek zo te zijn?

“Ze waren me zeker nog niet vergeten. Ik kreeg opnieuw het voorstel om deel te nemen aan de spotit Academy, en deze keer heb ik niet getwijfeld. Ergens in september 2020 ben ik gestart met een eigen individueel traject, waarbij ik een volledig op-maat-gemaakt traject kreeg. In alle eerlijkheid, dat was wel uitdagend, zeker gezien de situatie en het feit dat alles vanop afstand moest gebeuren. Ondanks de goede begeleiding zat ik uiteindelijk vaak alleen thuis te studeren en me in te werken. Maar goed, ik wist dat ik gewoon even moest doorbijten. Ik had, in tegenstelling tot andere starters, het geluk om werken bij spotit ook al voor COVID-19 te mogen ervaren. Daardoor wist ik heel goed waarnaar ik mocht uitkijken.

 

Wat zijn dan precies die vooruitzichten? Waar kijk je zo hard naar uit?

“Ongetwijfeld de sfeer. Het is intussen misschien een cliché geworden, maar het is effectief zo. Spotit is een jong en sterk groeiend bedrijf, boordevol dynamische werknemers die zich achter hetzelfde doel scharen. Iedereen staat steeds paraat om elkaar te helpen, zelfs nu tijdens het vele thuiswerken. Ik voel me soms eenzaam in mijn bubbel, maar ik weet dat ik steeds kan rekenen op de collega’s voor hulp of een gezellige babbel.”

 

Zijn er bepaalde uitdagingen die je ervaart?

“Uiteraard, die zijn er altijd. Gelukkig maar, anders zou het leven saai zijn. Door het remote werken, heb ik het gevoel dat mijn intern netwerk nog niet optimaal uitgebouwd is. Ik kende gelukkig reeds een aantal collega’s vanuit mijn stage en vakantiejob, maar het is toch niet eenvoudig om echt iedereen goed te leren kennen vanop afstand. Ondanks alle pogingen van HR en teamleads. Dat persoonlijke ontbreekt. Daarnaast moet je je ook inwerken in de job van thuis uit. Hoewel ik volledig geloof in het principe dat je iets pas echt kan leren en onder de knie krijgen door het gewoon te doen, voel ik me soms nog iets te groen om volledig zelfstandig te werken. Het feit dat collega’s dan fysiek ver weg zijn, vormt soms een challenge. Maar ik bekijk het positief. Zo leer ik mijn plan trekken en zelfstandig te werken. Op termijn zal dat mijn ontwikkeling enkel ten goede komen.”

 

Ongetwijfeld. Wat mogen we jou nog toewensen voor de toekomst?

“Nog veel meer ervaring opdoen, en bij voorkeur vanop kantoor, samen met collega’s. Ik heb er ongelooflijk veel zin in om te leren van alle experts die hier aan boord zijn.”

 

Daar gaan we voor zorgen. Beloofd! Wij zijn alleszins blij dat je reeds zo’n mooi traject hebt afgelegd, en hopen op nog veel meer mooie jaren in de toekomst.