Home > Blog & nieuws > Meet the new spottee Michiel

Meet the new spottee Michiel

Spottee Michiel

Als Project Engineer moet je van alle markten thuis zijn. Een hands-on mentaliteit en oog voor timing en detail mogen niet ontbreken. Gelukkig heeft Michiel, onze nieuwste spottee binnen het project services team, hier geen problemen mee. Sinds maart 2021 stort hij zich gedreven op tal van projecten. En of we dat geweten hebben!

 

Dag Michiel, na amper 4 maanden ben jij al helemaal up and running. Had je verwacht dat je zo snel zou inwerken?

“Neen, eigenlijk niet. Aangezien spotit actief is in een nichemarkt, waarbij we continue moeten bijscholen om de laatste nieuwe technologieën onder de knie te krijgen, had ik verwacht dat ik eerst wat zelfstudie en een lange inwerkperiode zou nodig hebben. Het niveau qua technische kennis ligt ook effectief zeer hoog, maar ik heb me gelukkig vanaf dag 1 in het werkveld mogen begeven. Uiteindelijk is dat ook dé plaats om kennis en ervaring op te doen, dus mij mag je een gelukkig man beschouwen.”

 

Was het moeilijk om in deze tijden van thuiswerk en fysieke afstand op te starten?

“Dat viel goed mee. Er waren voldoende contactmomenten met HR en collega’s, waarbij ook meteen de joviale sfeer naar boven kwam. Die goede begeleiding en opvolging, gecombineerd met de interne mopjes en informelere sfeer, zorgden ervoor dat ik me meteen thuis voelde. Het was uiteraard wel uitdagender om alles vanop afstand te moeten leren. Je kan niet snel even iets kleins vragen aan de collega die naast je zit. En aangezien ik als Project Engineer op verschillende projecten werk heb ik geen eigen vast team. In het begin was het af en toe een beetje zoeken waarvoor ik precies bij wie terecht kan.”

 

Mis je dat, een eigen team?

“Goh, ja en neen. In mijn job kom je met heel veel verschillende personen in contact, vanuit alle hoeken van de organisatie. Daardoor heb ik mijn intern netwerk snel kunnen uitbouwen. Volgens mij heeft dat er deels toe bijgedragen dat ik me zo snel kon inwerken, en me nu al tot op zekere mate heb kunnen bewijzen. Uiteraard zou een vast team en teamlead de opstart nog vlotter laten verlopen. Nu heb ik wat meer zelf mijn weg moeten zoeken, in plaats van een voorgekauwd pad te volgen. Maar dat is eigen aan spotit. Die zelfstandigheid en verantwoordelijkheid opnemen. Uiteindelijk is dat ook wat een goede teamlead moet doen. Hij geeft geen ‘directions’, maar bepaalt de direction waar we gezamenlijk naartoe werken.

 

Dat is mooi gezegd! Wat ervaar jij tot op heden als jouw grootste uitdaging?

“Mijn eigen gedrevenheid. Ik kan me werkelijk volledig storten op een project, en neem geen genoegen met een half resultaat. Ik hou er ook van om met verschillende zaken tegelijk bezig te zijn, en steeds nieuwe dingen te leren. Op die manier blijf ik mezelf verder ontwikkelen en bouw ik tegelijk een groot netwerk uit. Collega’s kennen me intussen en weten me snel te vinden. Ik kan ook moeilijk ‘neen’ zeggen.” (lacht)

“Dat klinkt waarschijnlijk allemaal als mooie eigenschappen, maar ik ervaar zelf soms het keerpunt. Doordat ik zo veel hooi op mijn vork neem, is het soms moeilijk om mijn tijd te managen. Dan voel ik me schuldig wanneer ik aan een taak te lang doorgewerkt heb. Voor mij is het vooral zoeken naar dat evenwicht van voldoende uitdagend en afwisselend werk op te nemen, en het beheren van mijn werktijden.”

 

Dat zal je ongetwijfeld wel leren. Als we al even vooruitkijken naar de toekomst, wat mag deze brengen voor jou?

“Dat is een gemakkelijke vraag. Een project opstarten en afronden, van A tot Z. Momenteel ben ik bij tal van projecten betrokken, en kom ik er vaak ergens tussenin bij. Ik kijk er naar uit om met een nieuw project te beginnen en vanaf de opstartfase te betrokken te zijn. Het gaat ongelooflijk veel voldoening geven om dan na het afronden de mooie resultaten te kunnen waarnemen.”

 

Dat lijkt me een mooi doel, dat je waarschijnlijk snel zal kunnen realiseren. Wij kijken er alvast naar uit om jou te zien schitteren in jouw eerste grote project. Veel succes!