Home > Blog & nieuws > Meet the new spottee Niels

Meet the new spottee Niels

spottee Niels

In november 2020 breidde het Project Services team uit met Niels, een veerkrachtige Project Engineer met een positieve kijk op het leven. Ook al ervaarde hij enkele tegenslagen wegens de COVID-19 situatie, toch bleef hij – zoals een echt spottee – met een grote glimlach en veel doorzettingsvermogen vooruitkijken naar de toekomst. We horen graag hoe hij dit onvoorspelbare traject heeft afgelegd.

 

Dag Niels. Jouw parcours verliep niet meteen van een leien dakje. Vertel eens, wat was de eerste grote uitdaging waarmee je in aanraking kwam?

“Ik heb mijn contract getekend in september 2020, toen de situatie er iets hoopvoller en rooskleuriger uitzag. Mijn effectieve start vond plaats in november, volop in de tweede golf. Dat was even een domper. Door het remote werken had ik het iets moeilijker om me in te werken en contacten te leggen met collega’s. Het past niet bij mijn persoonlijkheid om op mijn eentje thuis aan de slag te gaan. Daardoor verliep mijn opstart net iets anders dan verwacht, maar daar kan spotit uiteraard niets aan doen. Ik was vooral blij dat ik deze mooie kans kreeg.”

 

Dat klopt, maar wij hechten er toch belang aan om onze starters voldoende te begeleiden tijdens onboarding. Hebben wij genoeg gedaan voor jou tijdens die periode?

“Zeker! HR heeft fantastisch werk geleverd – en nog steeds eigenlijk. Van bij de start worden regelmatige opvolgmomenten ingepland om even te luisteren hoe alles gaat. Zijn er problemen of moeilijkheden die ik ervaar? Heb ik het gevoel goed te weten bij wie ik waarvoor terecht kan? Is er iets waarmee men nog kan helpen? Die gesprekken doen enorm deugd. Je voelt dat ze oprecht naar je luisteren en jou zo optimaal mogelijk willen ondersteunen. Ik kan ook werkelijk over alles praten met hen. Geen enkele uitdaging is te veel.”

 

Wat een complimenten aan het adres van HR! Gelukkig kan je intern op een ruim klankbord rekenen. En toen kwam daar die tweede tegenslag?

“Inderdaad. Normaal zou ik al vrij snel mogen meewerken aan enkele grote projecten. Maar door COVID-19 werden deze tijdelijk uitgesteld. Dat was een kleine teleurstelling, maar gelukkig werd ik opnieuw goed opgevangen door collega’s. Die wederzijds eerlijkheid en openheid zorgde ervoor dat ik al snel een plaats kon geven en me op de toekomst kon focussen. Zo ligt er bijvoorbeeld een heel mooi project voor mij in het verschiet, waar ik enorm naar uitkijk! En in tussentijd hou ik me vooral nuttig bezig met zelfstudie en me verder te verdiepen in de nodige technologieën. Zo ben ik binnenkort helemaal klaar om me vast te bijten in dat grote project.”

 

Is dat wat we jou mogen wensen voor de toekomst? Grote projecten waarin je jezelf helemaal kan verliezen?

“Ja, dat en terug op kantoor gaan werken. Ik verlang ernaar om full-time op locatie aanwezig te zijn, en mensen op een persoonlijkere manier te ontmoeten. Zo kan ik mijn netwerk uitbreiden en ook bij collega’s meer op de radar komen. Dat zal mijn carrière enkel ten goede komen.” (lacht)

 

Zou je achteraf bekeken, met de kennis die je nu hebt, de stap opnieuw zetten?

“Absoluut! Akkoord, starten tijdens een wereldwijde pandemie die de wereld volledig op zijn kop zette, was geen evidentie. Maar ik heb me er ook doorgeslagen. Het is heel gemakkelijk om te zeggen ‘had ik het toen geweten’, maar zo werkt het niet in de realiteit. Je maakt op dat moment de beste keuze voor jezelf, met de kennis die je hebt. En ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. De appreciatie en steun die ik bij spotit ervaar, is niet te evenaren. Dat maakt veel goed.”

 

Mooie woorden om af te sluiten. Van deze ingesteldheid kunnen we allemaal nog iets leren. Wij kijken er alvast naar uit om samen met jou een mooie toekomst tegemoet te gaan.