Home > Blog & nieuws > Meet the new spottee Wesley

Meet the new spottee Wesley

spottee Wesley

Meet onze nieuwe spottee Wesley. Een zeer gedreven en gepassioneerde duizendpoot, die sinds begin dit jaar als accountmanager zijn weg moest zoeken binnen het ‘nieuwe normaal’. Geen eenvoudige opgave, aangezien zowel zijn job als persoonlijkheid snakken naar sociaal contact. Lees hier hoe hij deze obstakels glansrijk overwon en mijmerend droomt over klantenevents en fysieke meetings.

 

Wesley, nogmaals welkom bij spotit. We zijn intussen een half jaar verder en zijn erg nieuwsgierig naar hoe jij jouw rol als accountmanager invult in deze tijden van remote werken.

“Bedankt. Ik heb inderdaad moeten leren omgaan met deze nieuwe situatie, zowel op het werk als privé. Ik ben van nature iemand die altijd op de baan was, en plots ben ik altijd thuis. Aangezien mijn job erg mensgericht is, was dat geen evidentie. Mijn dagen zijn goed gevuld met videocalls en telefoontjes, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde. Er gaat veel informele kennis en verstandhouding verloren. Ik mis die babbeltjes aan het koffietoestel of dat goede gesprek tijdens een netwerkevent.

 

Jij kijkt er ongetwijfeld ontzettend hard naar uit om terug op kantoor te gaan werken en fysieke afspraken met klanten in te plannen?

“Zeker en vast! Ik merk het verschil met collega’s en klanten die ik uitzonderlijk wel al eens persoonlijk heb mogen ontmoeten. Je moet rond de tafel kunnen zitten en ook buiten zakelijke meetings elkaar leren kennen. Zo kan je pas echt een band scheppen en vertrouwen opbouwen. Dat lukt onvoldoende via video. Die relatieve afstand die online meetings creëren, kunnen soms voor kleine spanningen zorgen. Dat gaat dan over kleinigheden, die na een lekkere lunch en een goed gesprek over de kinderen en vakantieplannen ook meteen geen issue meer zijn.” (lacht)

 

Begrijpelijk. Hopelijk kunnen we binnenkort langzaamaan terugkeren naar het ‘oude normaal’. Het zal opnieuw een aanpassing zijn. Hoe kan je je hierop voorbereiden?

“Een zeer welkome aanpassing! Mijn agenda zit alvast helemaal vol met fysieke meetings en klantenlunches. Laat ook die events maar snel terugkomen. En dan heb ik het niet enkel over klanten- of sectorevents. Ook die leuke teamuitjes waar ik al zo veel over gehoord heb, staan hoog op mijn verlanglijstje. Ik wil graag deel uitmaken van al die verhalen.”

 

Heb je momenteel het gevoel dat je onvoldoende deel uitmaakt?

“Neen, zo zou ik het niet zeggen. Spotit werkt er hard aan om iedereen te verbinden en connecteren. Dat gebeurt via digitale events en business updates, maar ook via informele babbels voor en na een businessbespreking. Dat geldt voor alle lagen binnen de organisatie. Het management weet heel goed wat er leeft binnen het bedrijf, en houdt daar rekening mee. Ze willen geen visies opdringen, maar vinden het eerder belangrijk dat iedereen begrijpt waar we als bedrijf naartoe willen, en daar ook voor de volle 100% achter staat. Zo krijg je echt dat groepsgevoel; die samenhorigheid. We trekken allemaal als een team aan hetzelfde zeel. Dat is iets wat ik zelf persoonlijk enorm apprecieer.”

 

Mogen we concluderen dat jij, ondanks de uitdagingen die COVID-19 met zich meebrengt, zeer tevreden bent over jouw keuze om bij spotit te starten?

“Dat mag zeker! HR heeft fantastisch werk geleverd om me vanaf de start goed te begeleiden en op te vangen. Meer zelfs, ik ben een weekje vroeger mogen starten dan oorspronkelijk gepland, omdat ik dan meteen een digitaal teamevent kon bijwonen. Dat heeft me enorm deugd gedaan. Ik had direct de mogelijkheid om de sfeer op te snuiven, collega’s te leren kennen, mezelf voor te stellen en al een intern netwerk op te bouwen. Een company culture ervaren vanop afstand is normaal heel moeilijk, maar spotit zet alles op alles om dit toch zo goed mogelijk in te vullen. Na amper 2 weken was ik er al van overtuigd: spotit is de juiste keuze voor mij. Ook mijn gezin merkte dat op. Ik was blijkbaar plots weer een zonnestraaltje in huis.” (lacht)

 

Dat is mooi om te horen! Tot slot, wat mogen we jou nog toewensen?

“Uitdagingen. Heel veel uitdagingen. Ik hou ervan om steeds nieuwe dingen te ontdekken, mezelf bij te scholen en me ergens in vast te bijten. Mijn comfortzone is de saaiste plek ter wereld! Geef me nieuwe projecten, daag me uit, laat me groeien. Hoe meer, hoe beter. Maar dat zal ongetwijfeld niet mankeren bij spotit.”

 

Dat is helemaal correct. Wij onthouden alvast dat we steeds op jou kunnen rekenen, en hopelijk zien we elkaar heel binnenkort aan het koffietoestel. Tot dan!