Managed Meraki Access Service

Managed Meraki Access Service

Cisco Meraki’s service is een cloud-based technology. Dit betekent dat er naast de Access Points en accessoires geen on-site equipment wordt gebruikt.

De grootste sterktes van Meraki zijn de eenvoudigheid, profilering, monitoring, error analysis, automatisering en integratie met het Cisco ecosysteem. Ook integratie via API met andere partijen is mogelijk.

De werking is vrij simpel: zodra de Cloud omgeving gebouwd is en alle policies geconfigureerd zijn, kan men van start gaan met het plaatsen van de nodige access points in het netwerk. Deze access points hebben enkel toegang nodig tot het internet om in te loggen in de Cloud portal. Op deze manier kan het technische team de access points claimen en correct configureren. Vanaf dan zijn ze klaar om te opereren! Het systeem vereist geen extra inspanningen om te monitoren. Dit gebeurt compleet automatisch.

Deze manier van werken garandeert tal van voordelen, gezien de hoge graad van standaardisering en automatisering. Daarnaast kan het ook helpen om kantoren op verschillende locaties op te starten, aangezien het on-site engineering gedeelte beperkt is tot fysieke installatie.

swoosh top grey

Als u nog vragen heeft, neem gerust contact op.

ICONS