Security policy

Security policy bedrijf

Wilt u een security policy die uw medewerkers meekrijgt in het verhaal? Laat het dan meer zijn dan zo maar weer een boek op de plank. Opteer beter voor een pragmatische aanpak. SpotIT helpt u om uw security policy uit te werken en om het te laten uitgroeien tot een succes in uw organisatie. Onze ISO 27001-gecertifieerde ingenieurs helpen u ook bij de voorbereiding van een eventuele ISO audit.

Technologie en gezond verstand

Voor SpotIT is een security policy een kwestie van gezond verstand en de juiste technologie. Wat dat laatste betreft, opteren wij voor een combinatie van een COBIT (Control Objective for Information and Related Technology) framework met een aantal juridische standaarden (ISO, SOX, NIST, etc.). Zo komen wij tot een realiseerbare security policy op maat van uw bedrijf.

Written Information Security Plan (WISP)

COBIT stelt ons in staat om de maturity op het gebied van informatiebeveiliging in uw organisatie te vergelijken met bedrijven in uw sector en met uw eigen doelstellingen. Zo kunnen we ook een Information Security Action Plan (ISAP) opstellen om de maturity van uw organisatie op het gebied van informatiebeveiliging te verhogen.

Dit ISAP combineren we met uw wettelijk vereiste standaarden voor het opstellen van een Written Information Security Plan (WISP). Het WISP bevat niet alleen uw security policy, maar helpt uw medewerkers ook om dit beleid na te leven door ze alle informatie te geven die ze hiervoor nodig hebben: praktijkvoorbeelden, templates voor het melden van incidenten, enzovoort.

swoosh top grey

Als u nog vragen heeft, neem gerust contact op.

ICONS