Belgische specialist in cybersecurity en netwerken SpotIT bouwt verder aan internationale groeistrategie

Belgische specialist in cybersecurity en netwerken SpotIT bouwt verder aan internationale groeistrategie

SpotIT groeide de voorbije zes jaar met eigen kapitaal uit van start-up naar scale-up. Vandaag is het de grootste onafhankelijke Managed Services Provider in België met meer dan 125 klanten, boven de 100 medewerkers en een eigen SpotIT Academy om zich te wapenen in de war for talent. Om de verdere groei voor te bereiden, met het oog op internationale markten, nemen oprichters Frederik Rasschaert en Steven Vynckier vanaf 01 januari 2021 een adviserende en strategische rol op. Het duo start vanaf nu de overgangsfase en zal de groeistrategie en visie van het bedrijf verder vormgeven vanuit de Raad van Bestuur en geeft ruimte aan een krachtig managementteam onder leiding van CEO Jürgen Verniest. 

120% jaarlijkse groei zonder extern kapitaal

SpotIT staat bedrijven bij in het uitbouwen van hun security- en netwerkstrategie. Dat succes heeft het bedrijf onder meer te danken aan de focus die volledig op cybersecurity-en netwerken ligt. Dankzij die diepgaande expertise wist het bedrijf als oorspronkelijk kleinere speler tussen een groot aantal IT-bedrijven in korte tijd uit te groeien tot grootste onafhankelijke Managed Service provider in België. Die differentiëring door kennis en ervaring is de sterkte van het bedrijf en zorgde ervoor dat SpotIT de afgelopen jaren een groei van 120% kende, zonder extern kapitaal. 

Het bedrijf, dat oorspronkelijk in Merelbeke gevestigd was, heeft ondertussen 3 kantoren, meer dan 100 medewerkers en verleent zijn diensten aan 125 klanten, voornamelijk Belgische klanten, waarvan velen internationale afdelingen hebben. Nu zet SpotIT een grote stap waardoor bestuur en management zich volledig kunnen toeleggen op het verder uitbouwen van het bedrijf en daarbij de focus op de dienstverlening en de klantenrelaties bewaren. 

Groeistrategie zonder compromissen

Oprichters Frederik Rasschaert en Steven Vynckier willen de dienstverlening van SpotIT verder uitbouwen met het oog op internationale groei. Vanuit de Raad van Bestuur zullen ze voortaan de koers van het bedrijf verder bepalen. Op die manier kan er tegelijkertijd voluit gewerkt worden aan de groeistrategie en de verdere optimalisering van de dienstverlening naar de klanten. “Frederik en ik geloven dat we vanuit een adviserende rol SpotIT nog sterker kunnen verankeren als expert in cybersecurity- en netwerkstrategieën. Ons managementteam kan zo volledig de focus leggen op het versterken van onze managed services, onze inhouse talenten en verder inzetten op nog intensere lange termijnsamenwerking met onze klanten. ”, aldus Steven Vynckier. De oprichters kunnen zich als ondernemers in deze nieuwe rol volledig toeleggen op hun eigen expertise, terwijl ze het dagelijkse management in handen geven van hun team.

Frederik Rasschaert neemt als adviserende Technology & Innovation Strategist een inspirerende rol op zich en zal zich toewijden aan het uittekenen van de visie en technische roadmap van SpotIT. Steven Vynckier wordt Business Development Manager om zo fulltime aan de groeistrategie van het bedrijf te werken. De dagelijkse leiding zal bij Jürgen Verniest terecht komen als CEO. 

Internationalisering verderzetten 

De groeistrategie waaraan Rasschaert en Vynckier vanuit hun nieuwe functie zullen bouwen, beperkt zich niet tot alleen tot België. SpotIT verleent zijn diensten aan meer dan 125 Belgsiche bedrijven, velen met internationale afdelingen. Grote klanten zijn onder meer Galapagos, CFE en Fluvius. Door de coronacrisis werd de internationale groei dit jaar even on hold gezet, maar het bedrijf verwacht nog een groeimarge van 30% en kijkt nu opnieuw ambitieus naar een internationale toekomst.   

Managementteam brengt nieuwe wind

CEO Jurgen Verniest zal worden bijgestaan door ervaren managers die het reilen en zeilen van SpotIT kennen en het bedrijf vanuit het managementteam mee vorm zullen geven. CEO Jurgen Verniest: “SpotIT stelt managed services met een menselijke aanpak voorop. Die human-to-human approach maakt een belangrijk deel uit van onze bedrijfsfilosofie. Samen met het nieuwe managementteam willen we ook in de toekomst nog dichter bij onze klanten, medewerkers en partners komen te staan.”

Als u nog vragen heeft, neem gerust contact op.

ICONS