Hoe thuiswerken, net alsof je op het werk zit?

Thuiswerken - remote work

Bedrijven schakelen massaal over op thuiswerk, wat gezien de huidige ontwikkelingen meer dan terecht is. SpotIT hanteert al jaren een thuiswerkbeleid voor het team, zodat onze medewerkers maximaal plaatsonafhankelijk kunnen werken zonder hier hinder van te ondervinden. Collega’s kunnen thuiswerken, net alsof ze op het werk zitten.

In de media worden er heel wat tips gegeven over hoe je thuiswerk best aanpakt met kinderen, of tips over dagindelingen en tools.
Maar hoe pak je dit als organisatie IT-technisch aan, en liefst in sneltempo?

Hoe schakel je technisch efficiënt om van een werken-op-kantoor-cultuur naar een thuiswerkcultuur?
Veel ondernemingen zoeken vandaag advies en ondersteuning om op een veilige manier deze (voor sommige) nieuwe manier van werken te adopteren en zo ook hun business continuïteit te garanderen. Het start allemaal met een netwerk en tools die makkelijk toegankelijk zijn, snel werken en bovenal uitermate veilig toegankelijk zijn.

Hoe voorzie je een goede VPN verbinding voor alle medewerkers, heb je MFA (Multi Factor Authentication) reeds geactiveerd, en heb je een sterke web security gateway om alle internet-facing trafiek te onderzoeken.
Dergelijke oplossingen die onontbeerlijk zijn om op een veilige manier thuiswerk te faciliteren hebben geen geheimen meer voor ons. SpotIT zet al jaren in op een gestructureerde aanpak om klanten op een eenvoudige manier te begeleiden in het zoeken én implementeren van deze gewenste en nodige oplossingen.

SpotIT houdt ontwikkelingen omtrent het coronavirus verder scherp in de gaten zodat we organisaties zo proactief mogelijk kunnen ondersteunen. We focussen hierbij steeds sterk op security zodat ook in deze crisistijden hackers geen vrij spel krijgen. Security, en dan zeker de awareness hieromtrent, is meer dan ooit van belang. SpotIT zet graag de belangrijkste tips over security awareness nog even op een rijtje via deze link.

Zit je als organisatie even met de handen in het haar over de technische of veiligheidsaspecten van thuiswerk, aarzel niet om een versnelling hoger te schakelen en het SpotIT team te contacteren via [email protected]
Wij staan voor jullie klaar met dezelfde drive en passie als altijd.  

Als u nog vragen heeft, neem gerust contact op.

ICONS