Meet the new spottee Dries

New spottee Dries

Deze week maken we kennis met spottee Dries, de jongste drijvende kracht binnen het Security Services team. Zijn pittige avontuur als Security Services Consultant begon 8 maanden geleden.

 

“Pittig, inderdaad. Ik startte in december 2020, wat achteraf bekeken een ideaal moment was. Wegens de verlofperiode was het iets rustiger dan gewoonlijk, waardoor er voldoende tijd was om me in te werken en verder te verdiepen in Security Governance. Als schoolverlater had ik uiteraard al wat kennis en bagage op zak, maar die extra zelfstudie was meer dan welkom. Dankzij mijn persoonlijke ontwikkelingstraject kan ik nu nog steeds mijn praktijkwerk combineren met studiemomenten. Ideaal om me verder te specialiseren binnen Security Governance, en wie weet, ooit een CISO-rol op te nemen.”

 

Is dat jouw ambitie binnen spotit?

“Dat zou mooi zijn. Ik heb altijd al een sterke interesse gehad in Security Governance, dus een CISO-rol zou het einddoel kunnen zijn. Gelukkig besef ik wel dat het momenteel nog te vroeg is hiervoor. Ik moet eerst meer ervaring opdoen. Maar het zou fantastisch zijn mocht ons team uitbreiden met een ervaren senior CISO die ik kan ondersteunen en helpen waar nodig. Op die manier leer ik van een professional alle kneepjes van het vak, ook in de praktijk. Dus als iemand zich geroepen voelt deze rol op zich te nemen, weet dan dat je op mij alvast kan rekenen!” (lacht)

 

Mooie toekomstdromen. Ik kan me voorstellen dat het niet eenvoudig is deze te verwezenlijken vanop afstand. Krijg je voldoende ondersteuning van jouw team?

“Klopt. Ik heb mijn team nog niet zo vaak face-to-face mogen ontmoeten. Gelukkig kan ik wel steeds op hen rekenen voor hulp of uitleg. Iedereen heeft zo zijn eigen specialismen en projecten, waardoor het soms wat zoeken is bij wie ik nu precies waarvoor terecht kan, maar dat maakt het tegelijkertijd ook heel interessant. Met deze mix aan persoonlijkheden en expertise is elk gesprek leerrijk, en krijg je ook zelf de mogelijkheden om je eigen accenten binnen jouw rol te bepalen.

 

Dat klinkt fantastisch, niet?

Dat is het ook! Maar begrijp me niet verkeerd, het is zeker ook uitdagend. Ons S3-team fungeert momenteel soms een beetje als een eiland binnen de organisatie, dat niet altijd even goed verbonden is met het vasteland, maar waarvoor de bruggen volop gebouwd worden. Binnen spotit heerst een sfeer van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, waarbij je zelf veel initiatieven kan en mag nemen, zonder het gevoel te krijgen dat je er alleen voorstaat. Maar dat heb ik voor een groot deel te danken aan mijn peter.”

 

Jouw peter?

“Niet letterlijk. (lacht) Mijn spotit peter. Dat is een soort van vertrouwenspersoon die me vanaf de start begeleidt en opvolgt. In mijn geval is dat Ludovic, iemand uit mijn team, die een oude rot in het vak is. Hij heeft me zeer goed opgevangen en wegwijs gemaakt. Ook nu, na 8 maanden, kan ik nog steeds op elk moment bij hem terecht. Door het vele thuiswerken, heb ik de unieke spotit sfeer nog niet helemaal kunnen ervaren, maar dankzij Ludovic, mijn team en de vele digitale events, heb ik af en toe al eens mogen proeven van de gezelligheid, de inside jokes en de ware collegialiteit.”

 

Dat is leuk om te horen! Wat mogen we jou, naast een mooie carrière binnen spotit, nog toewensen?

“Meer van die onvergetelijke teamevents, maar bij voorkeur fysiek op locatie. De digitale versies zorgen ervoor dat je je als starter meteen betrokken en welkom voelt, en met iedereen een band kan uitbouwen op een ongedwongen manier, maar ik ben er nu wel klaar voor om collega’s in real life te ontmoeten. Met een lekker fris pintje in de hand, als het kan.” (lacht)

 

Daar kijken we allemaal naar uit! We noteren alvast jouw bestelling en zien je hopelijk snel terug! Tot dan!

 

Ben jij die CISO waarnaar we op zoek zijn? Solliciteer dan snel hier

Als u nog vragen heeft, neem gerust contact op.

ICONS