Van start-up naar scale-up in 5 jaar tijd

SpotIT; Vlaanderen; scale-up

Security is hot. Bedrijven gespecialiseerd in netwerkbeveiliging komen en gaan, maar 1 bedrijf heeft duidelijk de leiding genomen: SpotIT. In 5 jaar tijd gingen ze razendsnel van start-up naar scale-up. Een stabiel en financieel gezond bedrijf zonder extern kapitaal, stevig verankerd in Vlaanderen.

Sinds 2014 bouwt SpotIT aan veilige digitale bedrijfsomgevingen, van performante netwerken tot cybersecurity en risicobeheer. Bedrijven als Fluvius, MSC en PXL Hogeschool bijvoorbeeld vonden een veilig toevluchtsoord bij SpotIT. De onderneming klokt vandaag af op een omzet van 16 miljoen EUR, dat is een groei van 130% t.o.v. vorig jaar.

Sinds de start is het alleen maar bergop gegaan en daar zit hun ‘down to earth’ filosofie zeker voor iets tussen. Hier geen exotische zaken, wel bewezen technologieën en een uitgebreid arsenaal aan kennis. Alle winst wordt terug geïnvesteerd in het bedrijf en de medewerkers. Met 82 zijn ze vandaag en dat maakt hen tot de grootste onafhankelijke Belgische speler op vlak van security oplossingen. Het is die keuze voor een niche die hen tot een unieke en waardevolle partner maakt.

"De afgelopen jaren timmerden we hard aan de groei van ons bedrijf. Ons harde werk loont en we blijven groeien. We barsten uit onze voegen en momenteel is het moeilijker om mensen te vinden dan nieuwe klanten."
Steven Vynckier

Opening Limburgse vestiging

Tijd voor uitbreiding dus en dat maakt SpotIT concreet met nieuwe locaties én verschillende vacatures. Na de recente verhuis naar een groter hoofdkantoor in Merelbeke, opende het team een Limburgse afdeling in Herk-de-Stad . En volgende maand komt daar nog een vestiging in Antwerpen bij.

“We gaan naar onze klanten en medewerkers toe. Zo willen we een aantrekkelijke, lokale werkgever zijn voor ons personeel en hen door meerdere kantoren een betere work-life balance bieden. We hebben heel wat collega’s uit de regio Limburg aan het werk. Daarom kozen we er bewust voor om een stevige werkplek uit te bouwen met sterke werkkrachten voor deze Limburgse markt.", besluit Steven.

SpotIT kantoor SpotIT kantoor SpotIT kantoor

Als u nog vragen heeft, neem gerust contact op.

ICONS