Home > Blogs & News > Meet the new spottee Pieter

Meet the new spottee Pieter

new spottee pieter

Bij spotit maken onze mensen het verschil! We investeren continue in nieuw talent en de persoonlijke ontwikkeling van elke medewerker. Ook het afgelopen jaar hebben we, ondanks COVID-19, zeker niet stil gezeten. Met maar liefst 14 nieuwe spottees kunnen we rekenen op een professioneel én capabel team.

We stellen u graag voor aan Pieter, een gedreven Security & Network Engineer die sinds februari 2021 het NOC-team versterkt. Geen gemakkelijke opgave aangezien hij volledig remote opstartte. Toch heeft hij op korte tijd al zijn stempel kunnen drukken binnen de organisatie, en weten collega’s hem steevast te vinden.

 

Pieter, wat een wervelwind ben jij! Na amper vijf maanden tijd horen we enkel positieve verhalen over jou. Vertel eens, hoe heb je dat kunnen realiseren?

“Ah, dat is heel leuk om te horen! Ik denk dat het om een combinatie van verschillende zaken gaat. Enerzijds verliep mijn onboarding vlekkeloos. Mijn materialen lagen klaar, mijn agenda zat vol meetings en opleidingen, en HR volgde mijn ontwikkeling van dichtbij systematisch op. Ik kon eigenlijk meteen vanaf dag 1 probleemloos aan de slag. Dat kom je niet vaak tegen! (lacht)

Anderzijds heb ik ook veel te danken aan mijn team. Ondanks het thuiswerken vanop afstand voelde het toch aan alsof ze heel dichtbij waren. Geen enkel telefoontje was hun te veel. Ze namen steeds uitgebreid de tijd om de processen uit te leggen. Mijn opstart kon echt niet beter verlopen.”

 

Dat klopt, maar je mag jezelf zeker ook wat credits geven. De manier waarop je zaken vastgrijpt en ermee aan de slag gaat, speelt ongetwijfeld een rol. Had je dit zelf verwacht?

“Ik denk dat ik van nature inderdaad een initiatiefnemer en plantrekker ben. Dat blijkt ook uit mijn management drives. Ik moet eerlijk toegeven, toen ik bij de start die test voorgeschoteld kreeg, was ik eerst wat sceptisch. Maar intussen heb ik de meerwaarde ervan al mogen ervaren. Bij spotit krijg je niet gewoon te horen wat voor type persoon je bent en wat jouw interne drijfveren zijn, maar gaan we hier ook effectief mee aan de slag. Ik kreeg meer inzichten in mijn teamgenoten en we leerden tijdens gezamenlijke team coaching sessies hoe we nog sterker kunnen samenwerken.”

 

Heeft dat geholpen bij jouw opstart?

“Zeker! Ik ben er voorstander van om deze team coaching sessies systematisch te blijven organiseren. Het kan uiteraard eens botsen. Dat kan je bijna niet voorkomen binnen een cultuur waar zelfstandigheid en persoonlijke groei sterk worden gepromoot. Net daarom dat het persoonlijke aspect zo belangrijk is. Via team coaching en één-op-één gesprekken leer je alles een plaats te geven en ieders talent optimaal te benutten.”

 

Ik krijg de indruk dat het sociale aspect heel belangrijk is voor jou. Hoe ga je om met het remote werken?

“Klopt, ik hecht heel wat waarde aan persoonlijk contact. Gezien de situatie ligt dat nu moeilijker. Ik was ook bang dat ik bij mijn start helemaal op mijn eentje aan de slag zou moeten, en dat het moeilijk zou zijn om contacten te leggen. Die bezorgdheid bleek achteraf compleet onterecht. (lacht)

Mijn team heeft me fantastisch goed opgevangen. En daarnaast zijn er ook nog regelmatig de digitale events om mijn netwerk uit te breiden. Van de dagelijkse scrum sessies met mijn team, de beer o’clock op vrijdag, tot de teamevents en business updates elk kwartaal. Contactmomenten genoeg dus om me volledig onder te dompelen in de cultuur en strategie van spotit.”

 

Over de cultuur en strategie van spotit gesproken; hoe ervaar jij die precies?

“In mijn ogen is spotit een sterk groeiend bedrijf, met de ambitie van de echte grote bedrijven, met toch steeds oog voor het persoonlijke, zonder aan kwaliteit in te boeten. Binnen spotit is iedereen erg gedreven en ambitieus, maar nooit ten koste van een ander. We werken allemaal samen, als een groot team, aan hetzelfde doel, waarbij er geen sprake is van onderling competitief gedrag. We zijn er om elkaar te helpen, op alle niveaus. En dat voel je. Ook ‘top to bottom’ heeft spotit een heel eigen manier van communiceren. Het persoonlijke heeft steeds voorrang, en daarna pas komt business aan bod. Maar ook dat verloopt altijd zeer constructief, want ik kan je verzekeren dat er een groot pak kennis en expertise aanwezig is binnen spotit.” (lacht)

 

Het klinkt alsof jij je plaatsje binnen spotit alvast gevonden hebt! We zijn blij om te horen dat jouw start zo vlot verliep, en kijken ernaar uit om jou binnenkort fysiek tegen te komen op de beer o’clock. Tot dan!