Home > Customer Stories > Ajinomoto Omnichem

Ajinomoto Omnichem

Ajinomoto OmniChem is een toonaangevende wereldwijde zakenpartner voor farmaceutische API’s en tussenproducten, aminozuren, landbouwchemicaliën en botanische extracties. Ze streven ernaar producten en diensten van de hoogste kwaliteit te leveren, gebaseerd op betrouwbare en flexibele productie, innovatief onderzoek en een snel reactievermogen op veranderingen binnen de markt. Terwijl zij zich richten op het verbeteren van de wereld, richten wij ons op het beschermen van hun omgeving via onze managed NOC– en SOC-diensten.

DE UITDAGING

Op zoek naar externe expertise

CIO Björn is ervan overtuigd dat je als niet-IT bedrijf niet de ambitie mag hebben om het cybersecurity- en netwerkstuk in-house te gaan opbouwen. Dat vergt zeer specifieke kennis waarvan je continu op de hoogte moet blijven. Ajinomoto OmniChem heeft zelf niet de nodige resources om dat te realiseren, en was daarom op zoek naar een partner die kan helpen bij de continue verbetering van hun cybersecurity en netwerk.

WAAROM SPOTIT

Hoe een netwerk het verschil kan maken

Ajinomoto OmniChem leerde spotit kennen via een ex-medewerker die momenteel werkzaam is bij spotit en zeer lovend sprak over spotit, de aanwezige kennis en expertise, en de kwaliteit van de dienstverlening.

Spotit is heel dichtbij gevestigd, wat een groot pluspunt is in het geval van een netwerk- of securityprobleem.
Bjorn Rotsaert, CIO bij Ajinomoto Omnichem
DE OPLOSSING

Van een project tot een echt partnership

Er werd gestart met enkele losstaande projecten, zoals het uitvoeren van een security audit en adviesverlening over SD-WAN. Langzaamaan groeide de samenwerking uit tot een echt partnership op het vlak van IT security en networking, waarbij Ajinomoto OmniChem opgenomen werd in de 24/7 SOC monitoring van spotit.

DE RESULTATEN

Focus op de lange termijn

We werken intussen al meer dan 4 jaar samen met een focus op de lange termijn. Ajinomoto OmniChem beschouwt spotit als een uitbreiding van hun eigen IT-team, en niet als een leverancier van diensten.

Publicatiedatum: 3 juli 2023