Home > Security Bulletins > AnyDesk Productieservers Gehackt

AnyDesk Productieservers Gehackt

Maandag 5 Februari 2024

Introductie

Vrijdag bevestigde AnyDesk bevestigde dat hun productieservers te maken hadden met een beveiligingsincident. AnyDesk is een externe desktoptoepassing met een aandeel van 8,96% in de markt voor ondersteuning op afstand, oftewel 170.000 klanten, waaronder FORTUNE 500-bedrijven. Dit beveiligingsincident had tot gevolg dat aanvallers toegang kregen tot productiesystemen, broncode en ondertekeningssleutels voor privécodes.

AnyDesk werd om verdere details gevraagd door BleepingComputer, die hebben opgemerkt dat een onderhoudsvenster van vier dagen in januari verband hield met dit incident.

Volgens AnyDesk zijn er geen gebruikersgegevens gestolen, maar voorzichtigheid moet altijd voorop staan bij onze acties. Als wachtwoorden die verband houden met gebruikersaanmeldingen bij AnyDesk elders worden hergebruikt, moeten deze wachtwoorden worden gewijzigd.

Opmerking bij de release-opmerkingen voor de nieuwste versie van AnyDesk voor Windows, v8.0.8:

29.01.2024 – 8.0.8 (Windows)
—————————
Andere wijzigingen:
– Beveiligingsupdate: certificaat voor codeondertekening uitgewisseld. Het vorige certificaat wordt binnenkort ongeldig verklaard. Update alstublieft

Als onze lezers AnyDesk voor Windows gebruiken, upgrade dan zo snel mogelijk naar >=8.0.8.