Home > Security Bulletins > Microsoft Patch Tuesday oktober 2023

Microsoft Patch Tuesday oktober 2023

Microsoft

Microsoft Patch Tuesday oktober 2023

11 oktober 2023

Samenvatting

Microsoft heeft patches voor patch dinsdag uitgebracht die 103 fouten verhelpen, waarvan er 2 in het wild worden uitgebuit. 12 zijn als kritisch beoordeeld. 45 zijn uitvoering van code op afstand, 26 misbruik van privileges, 16 denial of service, 12 informatiesluiting en 3 omzeiling van beveiligingsfuncties.

Er zijn twee zero-days gemarkeerd door Microsoft:

  • CVE-2023-36563 (CVSS3.1-score: 6.5 gemiddeld) “Microsoft WordPad Information Disclosure Vulnerability”: een niet-geverifieerde externe aanvaller kan deze kwetsbaarheid misbruiken via social engineering om een ​​gebruiker ervan te overtuigen een link te openen of een gemanipuleerd bestand te downloaden en uit te voeren het op het eindpunt. De aanvaller kan dit beveiligingslek ook misbruiken door gebruik te maken van een applicatie die is ontworpen om toegang te krijgen tot het kwetsbare systeem. Indien succesvol geëxploiteerd New Technology LAN Manager (NTLM) hashes.
  • CVE-2023-36778 (CVSS3.1 score: 8.0 Hoog) “Microsoft Exchange Server Remote Code Execution Vulnerability”: er is een kwetsbaarheid ontdekt in de Microsoft exchange server, deze remote code uitvoering is mogelijk met een PowerShell sessie op afstand. De oorzaak van dit beveiligingslek is een onjuiste validatie van cmdlet-argumenten.

Beveiligingsupdates

Microsoft heeft op 10 oktober de patches uitgebracht om deze kwetsbaarheden te verhelpen. Meer informatie hier.