Home > Blog & nieuws > Sanne over het belang van wellbeing bij spotit

Sanne over het belang van wellbeing bij spotit

Als Talent Development Coach weet Sanne als geen ander hoe ze onze spottees kan helpen groeien. Het gaat om veel meer dan het aanbieden van opleidingen. Bij spotit focussen we op een gezonde work-life balance en gaan we net dat stapje verder. Geen holle woorden en beloftes, maar echte daden en onvergetelijke momenten.

 

Een gezonde work-life balance is een heus begrip geworden. Tegenwoordig hoor je het overal, maar de realiteit is niet altijd even rooskleurig. Hoe maakt spotit het verschil?

“Wij laten geen enkel belangrijk moment voorbijgaan zonder er even bij stil te staan en samen te vieren. Dat kan gaan van iemands verjaardag of de geboorte van een kindje, tot Sinterklaas en Kerst. Maar het gaat niet enkel om die grote momenten. We vieren ook de kleine gelukjes. Heeft het team een groot project succesvol afgerond? Laten we er samen op klinken! Zijn we talrijk aanwezig op kantoor na het lange thuiswerken? Het ideale moment om iedereen te trakteren op pizza.”

 

Er wordt dus regelmatig samen geklonken en gegeten?

“We heffen inderdaad al eens graag het glas. (lacht)

Elke vrijdag voorzien we een beer o’clock, waarbij de collega’s gezellig samen het weekend kunnen inzetten. We vinden het heel belangrijk om de volledige organisatie regelmatig samen te brengen. Elk kwartaal organiseren we een teamevent waarbij er tijd wordt gespendeerd aan het delen van belangrijke business updates en brainstormsessies overheen de teams, zodat alle neuzen in dezelfde richting wijzen. Daarna is het tijd voor een leuke activiteit, zoals een touwenparcours, een quiz of amusement op het water. Ideaal om de teamspirit te verhogen en elkaar in een andere setting nog beter te leren kennen. Tot slot reiken we de ‘You Make A Difference’ award uit, waarbij enkele genomineerde collega’s extra in de bloemetjes worden gezet.”

 

Waarom vindt spotit de collegialiteit en het welzijn van de werknemers zo belangrijk?

“Wij geloven er vurig in dat gelukkig zijn in het leven leidt tot gelukkig zijn op de werkvloer. Door rekening te houden met de persoonlijke situatie van een werknemer, en op de gepaste momenten samen te vieren, zal die persoon met plezier werken bij spotit en zich ten volle inzetten. Spotit heeft een unieke cultuur met een heel familiale sfeer, die we ondanks de snelle groei toch intact willen houden. Het hoort bij wie we zijn en zit diep in ons spotit DNA.”

Bij spotit heerst een familiale sfeer die we intact willen houden. Het hoort bij wie we zijn en zit diep in ons spotit DNA.

Hoe verliep dat tijdens Corona? Ik kan me voorstellen dat het minder evident was om het groepsgevoel naar boven te laten komen.

“Klopt, dat was inderdaad een uitdaging, maar we hebben er toch iets moois van kunnen maken. Onze teamevents gingen toen digitaal door. We stuurden de spottees een lekker cocktailpakket of een kaasschotel op naar hun thuisadres en genoten samen digitaal. De Glue – het managementteam van spotit – gaf nog vaker updates, om de samenhorigheid te stimuleren. En verder zetten we maximaal in op openluchtactiviteiten, zoals samen gaan wandelen of fietsen, deelnemen aan loopwedstrijden, enz. Een gezonde geest in een gezond lichaam.” (knipoogt)

 

Hoe slagen jullie erin om dat allemaal te realiseren?

“Wellbeing wordt hoog in het vaandel gedragen door iedereen binnen de organisatie. Spotit maakt budget en resources vrij om hier actief op te werken. We zien het echt als investering in de persoonlijke ontwikkeling van onze collega’s! Daarnaast motiveert het enorm om te zien hoe iedereen uitkijkt naar het volgende initiatief. Zo gaan sommigen echt hun verlof plannen rond de teamevents en het verjaardagsfeest. Ze willen er gewoon absoluut bij zijn.”

 

Dat kan ik heel goed geloven! Wat als onze lezers er ook bij willen zijn? Hebben jullie nog extra plaatsjes vrij?

“Jazeker! Wij zijn nog steeds op zoek naar talent om onze teams te versterken. Ongeacht of je al jaren ervaring hebt of net van de schoolbanken komt. Neem zeker eens een kijkje bij onze openstaande spots of schrijf je in voor de spotit Academy. In september start onze vijfde editie, en die is de moeite waard!”

LEESTIP VAN SANNE

Into the wild

In Into the wild concludeert Jon Krakauer dat geluk enkel echt is wanneer het gedeeld wordt. Mooie woorden die exact de visie van spotit omschrijven én tegelijkertijd het levensmotto van Sanne is. Een match made in heaven.