Home > Services > Detect & respond > Detect & respond service

Detect & respond service

Vroeg of laat krijgt elke organistie te maken met een cyberaanval. De vraag is hoe snel uw teams incidenten kunnen detecteren, en hoe snel ze hierop kunnen reageren. Via het spotit SOC houden we uw omgeving 24/7 in de gaten, en detecteren en elimineren we breaches snel.

detect and respond investigate magnifying glass

Wat is detect & respond?

De vraag is niet of uw bedrijf een cyberaanval zal krijgen, maar wel wanneer dat zal gebeuren. 100% cybersecurity door preventie is een utopie. Maar u kunt zich wel zo goed mogelijk voorbereiden door na te gaan hoe snel u een cyberincident kunt detecteren, en hoe snel uw teams erop kunnen reageren.

Wat zijn de voordelen?

Planmatige aanpak

End-to-end aanpak waarbij we starten vanuit een maturity assessment, om zo systematisch de security maturiteit te verhogen.

Automatisering en standaardisatie

Gebruik van artificiële intelligentie, machine learning en geavanceerde tooling zorgt ervoor dat de security analisten uit het SOC zich kunnen concentreren op de echte security incidenten.

Gebruik van open platform

Open platform dat toelaat allerhande log sources en enrichments te integreren.

Professionele hulp

Achter de schermen wordt u bijgestaan door een volledig CSIRT-team, met niet enkel analisten, maar ook SOC, CISO, DPO, engineers en service managers.

Integratie NOC en SOC

De mogelijkheid om NOC en SOC diensten te integreren zodat u een complete end-to-end service verkrijgt.

Wat kunt u verwachten?

  • Een efficiënte strategie en de nodige tools om beveiligingsinbreuken (bijna) in real time op te sporen.
  • Een 24/7 monitoring van uw omgeving met de focus op detectie en afweren van cyberaanvallen en breaches.
  • Een uitgewerkt response & recovery plan om de schade van een inbreuk te beperken en ervoor te zorgen dat uw bedrijf blijft functioneren.
  • Een duidelijk actieplan om met incidenten om te gaan.
detect and respond investigate magnifying glass

Hoe gaan we te werk?

  1. We bepalen de huidige stand van zaken, de quick wins en een roadmap aan de hand van een een cybersecurity maturity assessment.
  2. Tuning van de bestaande omgeving en implementatie van de quick wins.
  3. Transitie naar het SOC: documenteren, afspraken maken met de klant rond processen en policies,…
  4. SOC service gaat live: monitoring via SIEM, SOAR, analyse en threat hunting, red & blue teaming om continu te optimaliseren,…
  5. Eventueel een nieuw cybersecurity maturity assessment om te evalueren en bij te sturen.

Waarom is dit een prioriteit?

Als uw cyberbeveiliging faalt, dan komt het erop aan om zo snel mogelijk een incident te detecteren. Vandaag duurt dat bij veel bedrijven doorgaans 200 dagen. Met een efficiënte strategie en de nodige tools helpen wij u incidenten snel op te sporen. Daarna is het een kwestie van de schade te beperken en ervoor te zorgen dat uw bedrijf blijft functioneren. Dankzij het response & recovery plan heeft u alles beter in de hand.

Is uw organisatie in lijn met de nieuwe NIS2-regelgeving?

Op 17/10/2024 verwachten we de Belgische omzetting van de EU-richtlijnen. Zorg tijdig voor een optimale en veilige omgeving om boetes te voorkomen!

0 Days
0 Hours
0 Minutes
0 Days
0 Hours
0 Minutes