Home > Services > Detect & respond > Network Operations Center (NOC)

Network Operations Center

Via het spotit NOC ontzorgen we klanten van alle dagelijkse taken die komen kijken bij het proactief beheer, onderhoud en troubleshooting van netwerk- en securitycomponenten.

Network Operations Center NOC

Wat is het NOC?

Het spotit Network Operations Center (NOC) waarborgt de continuïteit van uw netwerk en alle onderdelen ervan. We nemen het beheer van uw netwerkomgeving volledig over, tegen een vaste prijs per maand. Spotit ontzorgt u van de dagelijkse operationele taken, voorziet continue monitoring van alle netwerk- en securitycomponenten, en zorgt voor een proactieve dienstverlening, waardoor u zich kan focussen op uw kerntaken.

In ons NOC monitoren we alle componenten en protocollen die deel uitmaken van uw netwerk, en grijpen we in zodra we onverwacht gedrag opmerken. Zo verzekeren wij u van een efficiënte werking van elk onderdeel dat met het netwerk verbonden is.

Wat zijn de voordelen?

Ontzorging

Monitoring van alle relevante parameters: CPU, memory, disk space, buffers, latency, uptime, enz.

Meer dan enkel monitoring

We voeren corrigerende acties uit door remote ondersteuning.

Governance

Opbouwen van een governance model met de nodige rapportering zodat u ten gepaste tijde inzichten en updates krijgt over de gezondheid van uw omgeving.

Continue service verbeteringen

De spotit architect bewaakt de visie en doet suggesties om uw netwerk- en security-infrastructuur te verbeteren. De spotit service manager bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening. Het NOC kan bovendien nauw samenwerken met het SOC om uw security maturiteit naar een zeer hoog niveau te brengen.

Proactieve dienstverlening

Proactieve dienstverlening volgens belangrijke principes zoals ITIL, inclusief incident management, problem management, change management, configuration management, release management en service management.

Wat kan u verwachten?

  • Een totale en geïntegreerde cybersecurity-architectuur, in plaats van tientallen geïsoleerde security-oplossingen die niet met elkaar communiceren.
  • Bewaking van de architectuur en bedrijfsvisie, zodat uw netwerk & security infrastructuur in lijn blijven met de behoeften van uw business.
  • Continue bewaking van uw omgeving door complete monitoring van uw netwerk- en security devices.
  • Mogelijkheid tot 24/7 ondersteuning, waarbij we onmiddellijk kunnen ingrijpen bij incidenten om zo de potentiële schade te beperken.
  • Constante compliance checks aan de hand van het vooropgestelde High Level Design, om afwijkingen tijdig te detecteren en te elimineren alvorens ze tot problemen leiden.
Network Operations Center NOC

Hoe gaan we te werk?

  1. Via een network & security assessment brengen we de huidige status van het netwerk in kaart.
  2. We bepalen de quick wins en ontwikkelen een roadmap voor de toekomst.
  3. Tijdens de transitie doorlopen we het onboarding process: activatie van de verschillende tools, documentatie van de omgeving, afstemming van de processen, opstart van de monitoring, enz.
  4. Na de go-live datum neemt het spotit NOC de dienstverlening over.
  5. Er wordt een regelmatig overleg voorzien op verschillende niveaus: strategisch, tactisch en operationeel, zodat beide partijen steeds op dezelfde golflengte zitten.

Waarom is dit een prioriteit?

Downtime en outage zorgen voor onverwachte en torenhoge kosten. Uw netwerk goed beheren en onderhouden, is uitermate belangrijk om de continuïteit van uw organisatie te waarborgen. Preventie tegen bedreigingen en aanvallen blijft een belangrijke stap. Het NOC zorgt ervoor dat uw infrastructuur in topconditie blijft om potentiële aanvallen zo goed mogelijk te weerstaan.

Spotit NOC voorziet u niet enkel van een kwalitatieve dienstverlening, maar ook van een goede budgetforecast voor het onderhoud van uw netwerk- en security devices. Zo weet u op voorhand waar u aan toe bent.

Is uw organisatie in lijn met de nieuwe NIS2-regelgeving?

Op 17/10/2024 verwachten we de Belgische omzetting van de EU-richtlijnen. Zorg tijdig voor een optimaal en veilig netwerk om boetes te voorkomen!

0 Days
0 Hours
0 Minutes
0 Days
0 Hours
0 Minutes