Home > Services > Detect & respond > Security Operations Center (SOC)

Security Operations Center

24/7 monitoring om potentiële security threats en incidenten snel en tijdig te detecteren, rapporteren en elimineren.

Security operations center SOC

Wat is het SOC?

Uw kritische data en IT-omgeving zorgvuldig beschermen is een uiterst belangrijke stap om cyberattacks te voorkomen. Helaas is dat niet voldoende. Daarom wordt het steeds belangrijker om security incidenten snel op te sporen en correct te behandelen.

Het spotit Security Operations Center houdt uw IT-omgeving 24/7 nauwlettend in de gaten. Via bewezen processen en de beste technologieën op de markt slaagt het spotit SOC erin om security threats tijdig te detecteren, rapporteren en elimineren. Efficiënte detect & response zorgt ervoor dat u zich met een gerust hart kan concentreren op uw core business.

Wat zijn de voordelen?

24/7 monitoring

24/7 detectie van en response op security incidenten. Snelle en adequate reactie op mogelijk malicieus gedrag of threats.

Maatwerk

Onze SOC-technologie en -methodologie zijn schaalbaar en toepasbaar op elke netwerkomgeving. U kan in verschillende stappen uw SOC-dienstverlening laten groeien om uw security maturiteit op uw eigen tempo naar een hoger niveau te brengen.

Verhoogde automatisering

Onze SOC-dienstverlening is gebaseerd op een hoog niveau van automatisering. Dankzij machine learning en artificiële intelligentie kunnen de spotit experten in het SOC zich focussen op de zaken waarin zij het verschil kunnen maken. De samenwerking tussen het SOC en het NOC garandeert een snelle reactie op eventuele incidenten.

Planmatige aanpak

End-to-end aanpak waarbij we starten vanuit een maturity assessment, om zo systematisch de security maturiteit te verhogen.

Gebruik van open platform

Open platform dat toelaat verschillende log sources en enrichments te integreren.

Professionele hulp

Achter de schermen wordt u bijgestaan door een volledig CSIRT-team, met niet enkel analisten, maar ook SOC, CISO, DPO, engineers en service managers.

Wat kan u verwachten?

  • Maximale automatisatie om snel en efficiënt te kunnen handelen.
  • Regelmatige red teaming tests om het SOC en uw security strategie continu te verbeteren.
  • Een schaalbare oplossing, onafhankelijk van een licentie, die zich volledig aanpast aan de noden van uw organisatie.
  • Een multidisciplinair CSIRT-team (CISO/DPO/Analyst/Engineer/Service manager) dat nauwkeurig samenwerkt met uw teams in het geval van een ernstig security incident.
Security operations center SOC

Hoe gaan we te werk?

  1. We bepalen de huidige stand van zaken, de quick wins en een roadmap aan de hand van een cybersecurity maturity assessment.
  2. We verbeteren de bestaande infrastructuur, waarbij we oplossingen integreren die optimaal met elkaar communiceren, en intelligente info naar het SOC doorsturen.
  3. Tijdens de transitie naar het SOC documenteren we alles en maken we afspraken met u rond processen en policies.
  4. Daarna gaat de SOC service live. Verschillende log sources worden binnen het SOC geïntegreerd in onze tools. Via machine learning en artificiële intelligentie detecteren we security incidenten detecteren en stellen we de nodige playbooks op.
  5. De SOC analisten gaan op zoek naar bedreigingen via threat hunting. Indien nodig komt het CSIRT team in actie.
  6. Tot slot verbeteren we continu de werking van het SOC via regelmatige red teaming tests, updates van het maturity assessment en aanpassingen aan de security architectuur.

Waarom is dit een prioriteit?

Hackers stoppen niet ‘s nachts of in het weekend. Het spotit SOC spoort niet alleen de bedreigingen en beveiligingsincidenten op; ze rapporteren en elimineren deze ook. Bovendien gaat het SOC proactief op zoek naar afwijkend of abnormaal gedrag. Daarom is een SOC essentieel binnen uw security strategie om uw IT-omgeving 24/7 te beschermen.

Is uw organisatie in lijn met de nieuwe NIS2-regelgeving?

Op 17/10/2024 verwachten we de Belgische omzetting van de EU-richtlijnen. Zorg tijdig voor een veilige omgeving om boetes te voorkomen!

0 Days
0 Hours
0 Minutes
0 Days
0 Hours
0 Minutes