Home > Services > Identify > Cybersecurity maturity assessment

Cybersecurity maturity assessment

Hoe effectief is uw security strategie? Zijn de juiste policies, tools, procedures en mensen beschikbaar om uw organisatie te beschermen? Ligt er een bewezen plan van aanpak klaar in het geval van een informatiebeveiligingsincident?

Wat is een cybersecurity maturity assessment?

Aan de hand van workshops brengt spotit uw cybersecurity maturiteit in kaart. Samen bepalen we vvolgens een pragmatische aanpak en op basis van bewezen frameworks – zoals UKC en NIST – de juiste stappen om verder te groeien, zodat u beter beveiligd bent tegen cybercriminelen. Naast technologische implementatietrajecten maken ook business en governance doelstellingen onderdeel uit van deze cybersecurity maturity assessment.

Wat zijn de voordelen?

Onafhankelijk assessment

Een frisse kijk op de huidige maatregelen binnen uw organisatie – zijn de juiste tools, processen en resources aanwezig?

Relevante verbeterpunten

Inventarisatie van alle pijnpunten en opportuniteiten binnen uw omgeving, met daaraan gekoppeld verbeterpunten die de kernactiviteiten van uw organisatie borgen.

Voor elk type organisatie

Geschikt voor elke organisatie, ongeacht de grootte, sector en IT-maturiteit.

Strategisch en technisch

Ruim portfolio aan technische assessments (UKC en NIST) en assessments vanuit een business en strategisch standpunt (ISO 27001).

Wat kunt u verwachten?

  • Ontdek de zwakke plekken binnen uw organisatie nog voor aanvallers er misbruik van kunnen maken.
  • Een technologie-onafhankelijke roadmap (meerjarenplan) om de security binnen uw organisatie te verhogen.
  • Identificatie van quick wins vanuit het “low effort/low cost – high gain principe”.
  • Een compleet zicht op uw huidige security posture in vergelijking met de doelstatus, en indien mogelijk, vergelijkbare bedrijven of sectorgenoten.
Cybersecurity maturity assessment

Hoe gaan we te werk?

  1. Kick-off meeting om de doelstellingen te bespreken.
  2. Workshops met de verschillende stakeholders om de huidige status in kaart te brengen.
  3. Opmaken van het rapport.
  4. Presentatie van het rapport, inclusief quick wins en roadmap op de korte en lange termijn.

Waarom is dit een prioriteit?

Ontdek de kroonjuwelen binnen uw organisatie, waar deze zich bevinden, wie er allemaal toegang toe heeft, en hoe goed deze beveiligd zijn. U ontvangt een duidelijke, praktische roadmap met technologische projecten. De CFO kan eenvoudig risico’s benoemen en een vals gevoel van veiligheid vermijden, alsook het budget en de bijhorende forecasting beheren. Voor de CEO is het geleverde rapport onmisbaar om de continuïteit van de business te garanderen en te optimaliseren.

Veelgestelde vragen

Hoewel wij aanraden om via workshops diepgaand en persoonlijk in gesprek te gaan, is zeker ook mogelijk om vragenlijsten door te sturen die door de stakeholders zelfstandig worden ingevuld. Deze vragenlijsten zijn zodanig opgesteld dat ze ons voldoende en grondig inzicht geven in de situatie binnen uw bedrijf.

Het assessment is vooral strategisch gericht op het verschaffen van voldoende inzichten en het advies over te implementeren veiligheidsmaatregelen. Indien gewenst, kunnen we ook een rol spelen in het bepalen van aan te kopen producten.