Home > Services > Prevent & protect > Endpoint security

Endpoint security

Aangezien de eindgebruiker de meest kwetsbare en meest getargette schakel in de keten is, is het van uiterst belang om, naast uw netwerk en de geïntegreerde applicaties, alle endpoint devices voldoende te beveiligen.

endpoint security smartphone laptop

Wat is endpoint security?

Endpoint security focust zich op het beveiligen van alle devices die een toegangspunt vormen tot uw netwerk. Denk maar aan laptops, smartphones en tablets. Cybercriminelen kunnen deze devices bewust gaan targetten om op die manier toegang te krijgen tot uw netwek. Een doorgronde endpoint security strategie zorgt ervoor dat gerichte aanvallen en malware geen kans maken.

De standaard antivirus oplossingen zijn niet meer van deze tijd – en vaak ook onvoldoende om gerichte aanvallen te blokkeren. Tegenwoordig worden die antivirus oplossingen vaak vervangen door een endpoint protection platform (EPP) dat door o.a. encryptie en firewalls een betere bescherming biedt voor end-user devices. Naast de traditionele client-server oplossingen maken moderne EPP-oplossingen ook steeds vaker gebruik van cloud-native architecturen.

Daarnaast zijn vulnerability management en patch management van onschatbare waarde om ongewenste activiteiten buiten te houden.

Bij spotit gaan we nog een stap verder! Onze endpoint detection & response oplossing garandeert continue monitoring van uw endpoints met het oog op proactieve identificatie en geavanceerde analyses op basis van Artificial Intelligence. Zo beschermen we via tal van acties al uw endpoints!

Deze endpoint security oplossingen kunnen we tenslotte eenvoudig onboarden in het spotit SOC, dat dan instaat voor 24/7 beheer en opvolging van deze oplossing.

Wat zijn de voordelen?

Complete ontzorging

Wij beheren, monitoren en configureren uw endpoint security platform.

Pro-actief handelen

Continue analyse van het gedrag op endpoint devices om op een proactieve manier de endpoint security aan te passen voor een maximale bescherming.

Integratie in het SOC

Veiligheidsrisico’s worden doorgestuurd naar het SOC voor grondig onderzoek.

Overzichtelijke rapportage

Complete rapportage over veiligheidsrisico’s aan de hand van gedetailleerde analyse.

Wat kunt u verwachten?

  • Ontwerp en implementatie van een endpoint security platform aangepast aan uw behoeften.
  • Volledige analyse van de threat en zijn lifecycle.
  • Tussenkomst bij een security breach en overname van de omgeving om een aanval te counteren.
  • Complete rapportage over veiligheidsrisico’s en voorstelling van beperkingsmaatregelen.

Waarom is dit een prioriteit?

Elke aanval die uw bedrijf te verwerken krijgt, zit ofwel op een endpoint device, of gaat daarheen. Endpoint devices zijn daarom cruciaal bij het beschermen van uw bedrijfsgegevens, zeker als u weet dat malware ongeveer de helft van alle security breaches met zich meebrengt.

Veelgestelde vragen

Een next-generation endpoint security oplossing baseert zich op analyses van real-time data, verkregen door gebruikers- en systeemgedrag. Op die manier kunnen potentiële threats en geavanceerde technologieën meteen gedetecteerd worden, zelfs nog voor de executie ervan. Dat maakt het mogelijk om meteen te handelen en deze threats te bestrijden voordat ze enige schade kunnen aanrichten.

Traditionele antivirus software daarentegen baseert zich vooral op reeds gekende virussen en het herkennen van hashes. Doordat malware en virussen zodanig snel evolueren en ontstaan, is een traditioneel antivirus programma vaak altijd net iets te laat met het herkennen en reageren. In vele gevallen is de schade reeds aangericht, en kan deze enkel nog zo veel mogelijk ingeperkt worden.

Spotit werkt uitsluitend samen met de beste technologieleveranciers. Op het vlak van endpoint security kunnen we verschillende mogelijkheden aanbieden. De keuze hangt af van de bestaande licenties die u als klant al in huis heeft, de integratie van de oplossing binnen de bestaande security omgeving, en de mogelijke integratie binnen en SOC en SIEM platform. Om dit te bepalen kunnen we best gezamenlijk rond de tafel zitten om uw IT-omgeving en doelstellingen in kaart te brengen.

Is uw organisatie in lijn met de nieuwe NIS2-regelgeving?

Op 17/10/2024 verwachten we de Belgische omzetting van de EU-richtlijnen. Zorg tijdig voor optimale beveiliging van uw endpoints om boetes te voorkomen!

0 Days
0 Hours
0 Minutes
0 Days
0 Hours
0 Minutes