Home > Services > Prevent & protect > Netwerkvirtualisatie & automatisering (SDN)

Netwerkvirtualisatie & -automatisering

Dankzij software-defined networking is het mogelijk om uw netwerk eenvoudiger te beheren en uit te rollen op een performante, veilige en flexibele manier.

servers network

Wat is netwerkvirtualisatie & -automatisering?

Met Software-Defined Networking (SDN) kunt u gemakkelijk en geautomatiseerd vanop afstand uw netwerk beheren. Zo garandeert u een veilig en performant netwerk, dat tegelijkertijd flexibel en gebruiksvriendelijk is. Dankzij de virtualisatie van het management is het niet langer noodzakelijk om netwerkaanpassingen uit te voeren op elke switch. Zo bespaart u kostbare tijd die u kunt investeren in andere belangrijke taken.

Wat zijn de voordelen?

Kostenbeheer

Dankzij virtualisatie wordt het netwerkbeheer goedkoper. Naast het feit dat de kost van het operationele werk daalt, is ook het type switch voor SD-WAN toepassingen simpelweg goedkoper in aanschaf.

Eenvoudig netwerkbeheer

Het netwerk is eenvoudig te beheren door de gecentraliseerde aanpak.

Kleinere foutenmarge

De kans op menselijke fouten wordt aanzienlijk gereduceerd.

Wat kunt u verwachten?

  • Virtualisatie van uw huidige netwerkstructuur.
  • Een virtuele netwerkoverlay waardoor u het centrale beheersysteem loskoppelt van de fysieke netwerk hardware.
  • SDN haalt uw CAPEX en OPEX naar beneden.

Waarom is dit een prioriteit?

Uw IT-specialisten doen hun best om het netwerk veilig en performant te houden. Vaak gaan deze inspanningen ten koste van de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Tegelijkertijd willen bedrijven en developers hun applicaties steeds sneller kunnen uitrollen. SDN biedt de ideale oplossing om het allemaal mogelijk te maken.