Home > Services > Recover > Network as a Service (NaaS)

Network as a Service (NaaS)

NaaS is een kostenmodel waarbij we ultramoderne, hoogwaardige technologie op korte termijn toegankelijk en beschikbaar maken tegen lage operationele kosten.

NaaS

Wat is NaaS?

Een typisch netwerk ontstaat meestal sporadisch over de jaren heen en wordt uitgebreid door nieuwe toevoegingen aan het bestaande netwerk, overnames en integraties, of het openen van nieuwe sites. We zien een mix van nieuwe en oude uitrustingen, die soms niet langer ondersteund zijn, met verschillende operating systems en configuraties. Deze installaties vereisen veel manueel werk en zijn vaak gevoelig voor problemen en incidenten. Het onderhoud van zo’n netwerk vergt heel wat werk van engineers.

Wij zijn van mening dat een moderne, geautomatiseerde, hiërarchische en consistente structuur veel veerkrachtiger en flexibeler is, en een aanzienlijke positieve impact heeft op de workload van engineers.

Wanneer we de werklast verlagen, verlagen we ook de kosten. Deze kostenbesparing kan men gebruiken om te investeren in een moderne en geautomatiseerde netwerkinfrastructuur. Onze managed klanten krijgen op die manier de kans om te migreren naar een nieuwe en solide architectuur zonder het huidige budget te moeten verhogen.

Wat zijn de voordelen?

Contractueel

Eenvoudig opgesteld contract.

Productiviteit

Efficiënter IT-personeel en een performant netwerk gebaseerd op de laatste technologieën.

Transparante kosten

Kies voor een maandelijkse OPEX-kost of een CAPEX-investering met een duidelijke en voorspelbare kost.

Operations

Doordachte investering van resources, lagere kosten voor changes en troubleshooting en snellere implementatie. Betere up-time van de infrastructuur.

Management

Volledige controle via een gecentraliseerd dashboard, en lifecycle management van alle uitrustingen.

Wat kunt u verwachten?

  • Een state-of-the-art netwerk vanaf dag 1
  • Hogere stabiliteit en kwaliteit
  • Focus op business support
  • Lagere TCO en tegelijk hogere veiligheid, beschikbaarheid, flexibiliteit & operationele snelheid om uw bedrijf klaar te stomen voor de toekomst
NaaS

Hoe gaan we te werk?

  1. Huidig netwerk onboarden en tijdelijke support & monitoring
  2. NaaS approach & roadmap bepalen
  3. Integratie van NOC-processen
  4. Acceptance testing
  5. Migratie naar nieuwe architectuur
  6. Start geautomatiseerde netwerk operations

Waarom is NaaS een prioriteit?

Een netwerk dat door de jaren heen op een natuurlijke manier geëvolueerd en uitgebreid is, kost meestal handenvol geld en tijd om te onderhouden. Via onze Network as a Service kan u waardevolle resources investeren waar ze echt nodig zijn. Bovendien beschikt spotit over de nodige middelen, vaardigheden en tools om u te ondersteunen.

Op 17/10/2024 verwachten we de Belgische omzetting van de EU-richtlijnen. Zorg tijdig voor een optimaal en veilig netwerk om boetes te voorkomen!

0 Days
0 Hours
0 Minutes
0 Days
0 Hours
0 Minutes