Home > Services > Recover > Network as a Service (NaaS)

Network as a Service (NaaS)

NaaS is een kostenmodel waarbij we ultramoderne hoogwaardige technologie op korte termijn toegankelijk en beschikbaar kunnen maken tegen lage operationele kosten.

Wat is NaaS?

Een typisch netwerk is meestal over de jaren heen sporadisch ontstaan en uitgebreid door nieuwe toevoegingen aan het bestaande netwerk, door overnames en samensmeltingen, of door het openen van nieuwe sites. We zien een mix van nieuwe en oude uitrustingen, soms niet langer ondersteund, met verschillende operating systems en configuraties. Deze installaties vereisen veel manueel werk en zijn vaak gevoelig voor problemen en incidenten, wat heel wat engineering uren vergt.

Wij zijn van mening dat een moderne, geautomatiseerde, hiërarchische en consistente structuur veel veerkrachtiger en flexibeler is, wat een aanzienlijke impact heeft op de engineering uren.

Wanneer we de werklast kunnen verlagen, kunnen we ook de kosten verlagen. Deze kostenbesparing kan men gebruiken om te investeren in een moderne en automatiseerbare netwerkinfrastructuur. Onze managed klanten krijgen op die manier de kans om te migreren naar een nieuwe en solide architectuur zonder het huidige budget te moeten verhogen.

Wat zijn de voordelen?

Contractueel

Eenvoudig contract.

Productiviteit

Efficiënter IT-personeel en een performant netwerk gebaseerd op de laatste technologieën.

Transparante kosten

Kies voor een maandelijkse OPEX-kost of een CAPEX-investering met een duidelijke en voorspelbare kost.

Operations

Doordachte investering van resources, lagere kosten voor changes en troubleshooting en snellere implementatie. Betere up-time van de infrastructuur.

Management

Volledige controle via een gecentraliseerd dashboard, en lifecycle management van alle uitrustingen.

Wat kunt u verwachten?

  • Een state-of-the-art netwerk vanaf dag 1
  • Hogere stabiliteit en kwaliteit
  • Focus op business support
  • Lagere TCO en tegelijk hogere veiligheid, beschikbaarheid, flexibiliteit & operationele snelheid om uw bedrijf klaar te stomen voor de toekomst
NaaS

Hoe gaan we te werk?

  1. Huidig netwerk onboarden en tijdelijke support & monitoring
  2. NaaS approach & roadmap bepalen
  3. Integratie van NOC processen
  4. Acceptance testing
  5. Migratie naar nieuwe architectuur
  6. Start geautomatiseerde netwerk operations

Waarom is dit een prioriteit?

Een netwerk dat door de jaren heen op een natuurlijke manier geëvolueerd en uitgebreid is, kost meestal handenvol geld en tijd om te onderhouden. Waardevolle resources die u liever wil investeren waar ze echt nodig zijn. Combineer dit met een gebrek aan schaalbaarheid en tools, en het niet beschikbaar zijn van de nodige interne resources en vaardigheden om dit zelf te doen, en u begrijpt meteen wat de NAAS approach zo aantrekkelijk maakt.