Home > Blog & nieuws > Shattering glass firewalls – Het vieren van de vrouwen bij spotit

Shattering glass firewalls – Het vieren van de vrouwen bij spotit

Vandaag vieren we Internationale Vrouwendag en zetten we graag de ongelofelijke vrouwen bij spotit in de bloemetjes. Ze doorbreken barrières en voegen een vleugje glans toe aan de techwereld! Van engineering tot marketing, HR, legal en financiën – onze diverse talenten herdefiniëren excellentie met stijl en gratie. Ontdek het onmiskenbare talent dat onze spotit-dames brengen in de wereld van cybersecurity en netwerken.

 

Tech goeroes op hakken

Kelsey, Security & Network Engineer bij spotit, werkt in de dagelijkse operaties van netwerkinfrastructuren bij onze klanten. Ze omarmt de verschillen tussen mannen en vrouwen en gelooft sterk in de toegevoegde waarde die een vrouw kan brengen in technische beroepen zoals engineering. Voor haar is het belangrijk om niet de nadruk te leggen op genderverschillen, maar om een meer inclusieve mindset aan te nemen en te focussen op iemands capaciteiten.

 

Van algoritmes tot ambities lijkt de weg te zijn die Sarah, student aan de Spotit Academy, bewandelt. Ze is momenteel de enige vrouw die onze Spotit Academy volgt, maar ze weet zeker hoe ze haar mannetje moet staan. Ze wil een verschil maken door te laten zien dat vrouwen ook die typische IT-beroepen kunnen beoefenen, en dat we als samenleving moeten stoppen met het stereotyperen van bepaalde jobs als ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’. Bij spotit vinden we het geweldig om haar te zien groeien en schitteren.

 

Liesbeth, Legal Advisor bij spotit, heeft geweldige ideeën om vrouwen de stap naar IT-banen te laten zetten. Hoewel het de traditionele rolverdelingen bevestigt, kunnen we niet ontkennen dat vrouwen bepaalde diensten van hun werkgever zouden waarderen om wat huishoudelijke taken weg te nemen en ruimte te maken om uit te blinken in hun carrière. Ze denkt aan strijkdiensten, kortingsbonnen voor verse boodschappen om een gezonde levensstijl te stimuleren, een carwashservice en misschien zelfs kinderopvang op het werk!

Spotit behandelt me als een mens en geen robot.
Florence, CISO bij spotit

Een belangrijke notie als het gaat om vrouwen die zich gewaardeerd en gevalideerd voelen op de werkvloer. Een notie die sterk wordt ondersteund door hun collega Nathalie (Information Security Consultant).

 

Spotit’s backstage diva’s

Sanne, Birgit, Tineke en Valérie, de gezichten van HR, richten zich op het verhogen van de jobtevredenheid door procedures te implementeren, coachingsessies te geven, evenementen te organiseren, ervoor te zorgen dat iedereen zijn droomauto heeft en dat de lonen op tijd worden betaald. Tussen het wereldreizen en het opvoeden van hun kinderen, gebruiken ze hun vrouwelijke touch om het mannelijke overwicht in het IT-landschap te compenseren en werken ze aan soft skills en persoonlijke groeiplannen voor elk individu.

 

Terwijl de HR-dames de medewerkers ondersteunen, ondersteunt Yoica de klanten in haar rol als Marketing Coordinator. Via evenementen, sociale media, de website en algemene communicatie is zij het belangrijkste aanspreekpunt voor klanten, leveranciers en andere externen. Het bouwen van bruggen tussen verschillende afdelingen en externe contacten is essentieel om het werk gedaan te krijgen, en wie is er beter in staat om alle boten drijvende te houden dan een sterke vrouw, die het allemaal doet met een grote glimlach, lange nagels en op hoge hakken.

Ik zorg ervoor dat onze spotit-kantoren een gastvrije en inspirerende plek zijn voor zowel medewerkers als externe bezoekers.
Stephanie, Facility en Office Coordinator

Claire, ERP Officer, zorgt ervoor dat onze CRM- en ERP-systemen soepel draaien, waardoor alle collega’s beschikken over eersteklas tools om hun taken uit te voeren en het verschil te maken in de klantbeleving. Onze Planning Coordinator Sofie is verantwoordelijk voor het plannen van onze Network & Security Experts. Ze zorgt ervoor dat de juiste talenten worden ingezet voor elke klant.

Spotit is een organisatie waar passie talent ontmoet. Spotit motiveert ons om te doen wat we graag doen en uit te blinken in waar we goed in zijn.
Sofie, Planning Coordinator

Plannen en organiseren lijkt een sterk punt te zijn van alle vrouwen die werkzaam zijn bij spotit. Als Management Assistent is Inke een veelzijdige organisatorische duizendpoot die veel taken jongleert om de last voor Steven en Frederik zo veel mogelijk te verlichten. Ze zorgt ervoor dat ze kunnen schitteren en uitblinken in hun kerntaken door hun agenda’s te beheren, vergaderingen te organiseren en interne communicaties op te stellen.

Financiën, fun & fabulousness

Maak kennis met het finance team: Martine (Head of Finance en lid van het spotit managementteam sinds 1/2/2024), Elyne en Fien (Finance Consultants), en Christy (Internal Sales Coordinator). De dames die verantwoordelijk zijn voor dollars, beslissingen en sparkles. Met een passie voor cijfers en rechtvaardigheid zorgen ze ervoor dat spotit een financieel gezond bedrijf is en navigeren ze moeiteloos door de rapportagewateren. Wie zei dat mannen beter zijn met cijfers?

Uitmuntendheid wordt niet bepaald door geslacht maar door een unieke combinatie van motivatie, inspiratie, expertise en teamwork. We kunnen niet ontkennen dat diversiteit een sleutelfactor is om voorop te blijven lopen in connectiviteits- en beveiligingsinnovatie in België en daarbuiten. De vrouwen bij spotit, op alle niveaus van onze organisatie, zijn essentieel voor ons succes en de kwaliteitservaring die we aan onze klanten leveren.
Wim, Head of Operations

Geïnspireerd geraakt?

Klaar om je unieke schittering toe te voegen aan de spotit-constellatie? Wij geloven in de kracht van diversiteit en verwelkomen getalenteerde vrouwen uit alle professionele sectoren. Ontdek onze openstaande vacatures en word deel van een team dat jouw individualiteit, expertise en passie waardeert. Laten we samen glazen plafonds doorbreken.