Home > Blog & nieuws > Spotit blaast 10 kaarsjes uit

Spotit blaast 10 kaarsjes uit

Op 2 juni bestaat spotit 10 jaar. In een decennium gebeurt natuurlijk heel wat – en al zéker in een sector als die van cybersecurity. Oprichters Steven Vynckier en Frederik Rasschaert, die nog steeds aan het hoofd staan van het bedrijf, blikken dan ook graag even terug én kijken vol goesting vooruit.

 

Hoe en waar is het voor jullie allemaal begonnen?
Steven: “We leerden elkaar kennen bij het IT-bedrijf waar we in dienst waren. Na een tijdje kwam Frederik in mijn team terecht en werkten we dus nauw samen. Het klikte en we beslisten om samen een eigen verhaal te schrijven. We hadden allebei het gevoel dat heel wat bedrijven die netwerk- en security-oplossingen aanboden compromissen sloten op het vlak van kwaliteit. Daarom was onze focus van in het begin: met goed opgeleide mensen topkwaliteit leveren en zo dé referentie worden op het vlak van connectivity en security.”
Frederik: “Een eigen zaak starten is natuurlijk wel een grote stap, maar het ondernemerschap zit ons in het bloed. Ik heb me altijd graag verdiept in technologie, kreeg mijn interesse in IT mee van mijn vader, heb lang in de leiding van de jeugdbeweging gestaan en was sinds mijn 18de zelfstandige in bijberoep.”
Steven: “Mij is het ondernemerschap met de paplepel meegegeven. Mijn vader had een meubelbedrijf en mijn mama stond in de winkel. Ik heb van hen altijd veel vrijheid en autonomie gekregen. Tijdens mijn jeugd zat ik in de scouts en beoefende ik op een vrij hoog niveau atletiek. Dat typeert wel wat wie wij zijn.”

“Op het moment van het eerste NOC-contract hadden we nog geen eigen datacenter en bestond de cloud nog niet. We zijn toen vanuit mijn garage gestart met enkele PC’s. Wat we deden was wel veilig en professioneel, maar het materiaal waarmee we het moesten doen was beperkt. Zodra het financieel mogelijk was, hebben we geïnvesteerd in het datacenter in Oostkamp, dat we vandaag nog steeds gebruiken. Intussen is er ook eentje in Merelbeke bij gekomen.” – Frederik Rasschaert

Wat maakt spotit op vandaag zo bijzonder en uniek, volgens jullie?
Steven: “De reden waarom we spotit hebben opgericht en onze strategie zijn niet veranderd. We blijven focussen op netwerken en security, met kwaliteit als hoeksteen en altijd vanuit een langetermijnvisie. En dat werkt, zo blijkt, want onze klanten vinden dat we doen wat we beloven. Zij zijn echte ambassadeurs voor ons.”
Frederik: “We creëren echt waarde voor onze klanten – door onze technologie maar ook door mee te denken met ondernemingen. En we maken ook het verschil door te streven naar echte partnerschappen met onze klanten. In elke relatie is er wel eens een moment dat het minder gaat; het komt erop aan daar goed mee om te gaan. Dankzij die aanpak beschouwen klanten ons niet als ‘gewoon een leverancier’, maar als echte partner en compagnon de route.”

“Onze mensen zijn onze belangrijkste assets. Zonder hen betekenen we niets. We zijn er fier op dat we de beste mensen in netwerk en security hebben. Ze krijgen hier veel vrijheid, maar moeten ook verantwoordelijkheid kunnen opnemen. We verwachten ook dat ze met oplossingen komen voor problemen en dat ze beslissingen nemen. Onze slagzin is ‘gazze geven’.” – Steven Vynckier

Het volledige interview lezen?

Benieuwd naar meer? Lees wat Steven en Frederik te vertellen hebben over de beginjaren van spotit en de ambities voor de toekomst, en ontdek welke leuke anekdotes ze graag delen met jullie!