Home > Blog & nieuws > Spotit fietst 6.300 km en verzamelt zo 10.000 euro voor de Zelfmoordlijn

Spotit fietst 6.300 km en verzamelt zo 10.000 euro voor de Zelfmoordlijn

Op zaterdag 27 april organiseerden we onze 2de editie van Tour de Spotit. Maar liefst 83 vrienden, familieleden en medewerkers zetten hun beste beentje voor en fietsten samen 6.300 kilometers. Op deze manier zamelden we 10.000 euro in voor het goede doel De Zelfmoordlijn. Hiermee hopen we onze collega Christy een hart onder de riem te steken nadat haar dochter Juline vorig jaar uit het leven stapte, en willen we graag meer aandacht vragen voor dit thema.

Voor het 2de jaar op rij organiseerden we ‘Tour de Spotit’, een fietstocht waarvan alle opbrengsten geschonken worden aan het goede doel. Vorig jaar kozen we voor het Kinderkankerfonds, een ultiem eerbetoon aan Ruben (16) die een ongelijke strijd verloor. Steven Vynckier, CEO bij spotit, kende Ruben persoonlijk heel goed. Dit jaar werd gekozen om geld in te zamelen voor De Zelfmoordlijn.

Onze geliefde collega Christy verloor in juni 2023 haar dochter Juline (18) ten gevolge van zelfdoding. Dat greep ons zo hard aan dat we deze editie aan haar willen opdragen.
Steven Vynckier, CEO bij spotit

“Als familie en vrienden van Juline zijn wij heel ontroerd en dankbaar dat  zoveel mensen ons een warm hart toedragen. Wij hopen dat dergelijke initiatieven meer awareness kunnen creëren om het thema psychische kwetsbaarheid bespreekbaarder te maken. Het is belangrijk de taboesfeer rond mentale problemen te doorprikken alsook de huidige werking in vraag te durven stellen om verandering en verbetering te bekomen. Samen maken we de stille strijd wat luider want het is ok om je niet ok te voelen.” – Juline’s familie

6.300 kilometer fietsen

11 dappere en vroege vogels kropen op hun fiets om 5u30 voor een tocht van 250 kilometer tot aan de Franse grens en terug. 72 anderen kozen voor een light versie van 75 kilometer of de familieroute van 25 kilometer. Aan deze familieroute werd een fotozoektocht gekoppeld waarbij de winnaars toegangstickets konden winnen voor dierenpark Harry Malter in Destelbergen. In totaal fietsten 83 deelnemers samen 6.300 kilometer.

430 pasta’s en meer dan 500 drankjes

Na de fietsroutes startte de heuse pastaparty met bijna 150 aanwezigen. Een foodtruck zorgde voor een rijkelijk assortiment pasta’s à volonté zodat fietsers terug op krachten konden komen en alle aanwezige supporters hun buiken konden vullen. In totaal werden 430 pasta’s verorberd en vlogen meer dan 500 verfrissende drankjes over de toog.

Ook de minder sportieve collega’s kunnen vanuit belangrijke posten zoals volgwagen of bevoorrading hun steentje bijdragen aan het goede doel.
Maxim Van Gelder, security & network engineer
Wekenlange voorbereiding

Een aantal medewerkers namen vorig jaar het initiatief om Tour de Spotit voor de eerste keer te organiseren. Dat organisatieteam zette ook dit jaar hun schouders onder het event en startten maanden geleden al met de eerste voorbereidingen. Van het uitstippelen en proeftesten van routes, tot het volgen van cursussen EHBO en het decoreren van ons kantoor, alles werd zorgvuldig ingepland en uitgevoerd. Spotit kon rekenen op het engagement van 23 collega’s die zich inzetten om Tour de Spotit tot een succesvol eind te brengen.

“Samen 250 km fietsen en zwoegen door weer en wind zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Bij spotit hangt er sowieso een familiale sfeer, maar het samenhorigheidsgevoel wordt op events zoals Tour de Spotit extra versterkt.” – Stijn Delbeke, security & network engineer

Vanuit spotit vinden we het heel belangrijk om dit soort events te organiseren en iets terug te doen voor onze maatschappij. We kunnen meer zichtbaarheid creëren voor bepaalde thema’s en aandacht vragen voor goede doelen. Tegelijkertijd is het een mooie kans om onze medewerkers, klanten en partners samen te brengen tijdens een gezellig samenzijn. Wij zijn tevreden, trots en voldaan, en kijken alvast uit naar onze 3de editie in 2025! #spreadthespotitlove