Home > Blog & nieuws > Spotit-team op de eerste rij bij Cisco Live

Spotit-team op de eerste rij bij Cisco Live

Al bijna 10 jaar is spotit trouwe Cisco-partner. Elk jaar zakt dan ook een ruime delegatie collega’s af richting Cisco Live om er de laatste nieuwigheden uit het Cisco-huis op te vangen. Ook dit jaar werd het opnieuw een boeiende én vermoeiende trip, zo kregen we te horen van onze enthousiaste spotit-aanwezigen. In een kort-en-krachtig verslag kom je meer te weten over de toekomstplannen van deze Amerikaanse technologiereus. En dit alsof je erbij was vanop de eerste rij.

 

Over Artificiële Intellegentie (AI) en zo veel meer…

Meer dan 14.000 IT-professionals zakten vol verwachting af naar Amsterdam voor de jaarlijkse Cisco-hoogmis. Dit jaar werd – hoe kan het ook anders – heel sterk de klemtoon gelegd op de impact van Artificiële Intelligentie. Oliver Tuszik, SVP & President of Europe, Middle East and Africa bij Cisco, benadrukte de ongekende kracht van AI: “Bij Cisco zien we oneindige mogelijkheden en een toekomst die efficiënter, innovatiever en voordeliger is voor iedereen.”  Doorheen de vele sessies werden de AI-innovaties van Cisco getoond op het gebied van netwerken, beveiliging, samenwerking en monitoring. Hierbij moet (geïntegreerde) AI de drijvende kracht worden voor operationele uitmuntendheid en verbeterde digitale ervaringen. Het klonk en zag er veelbelovend uit.

Een andere enabler is en blijft natuurlijk Cloud. Ondertussen al goed ingeburgerd bij heel wat organisaties. En ook op vlak van technologische innovaties blijft het hier vooruit gaan bij Cisco:

 • Cisco Networking Cloud. Deze platformgedreven, AI-aangedreven oplossing heeft tot doel operaties over netwerkinfrastructuren te vereenvoudigen, te beveiligen en te schalen. Dit zowel voor on-premise en cloudmodellen. De volledige integratie van Cisco Networking Cloud met Cisco ThousandEyes belooft ongeëvenaarde inzichten en acties op het gebied van netwerken.
 • Cisco Security Cloud. Innovaties zoals de AI Assistant for Security en Cisco Identity Intelligence bevestigen de toewijding van Cisco in hun streven naar vereenvoudigde, geïntegreerde beveiligingsoplossingen. Deze verbeteringen beogen beveiligingsoperaties te stroomlijnen, gegevens en identiteiten te beschermen in door AI-aangestuurde omgevingen en geautomatiseerde bescherming te waarborgen.
 • Cloud Monitoring for Catalyst Wireless. Deze innovatie biedt verbeterd (in)zicht, vereenvoudigd beheer en een robuuste beveiliging voor draadloze en bekabelde netwerkinfrastructuren. De overgang naar cloud-native platforms toont ook hier de toewijding van Cisco om schaalbare netwerkoplossingen te leveren.

 

Tot slot wil Cisco ook verder inzetten op duurzaamheid. Terecht dat op Cisco Live ook hier de nodige aandacht werd aangegeven. Technologie speelt immers een belangrijke rol bij het bereiken van duurzame groei. “Cisco’s oplossingen moeten wegen bieden naar aanzienlijke energiebesparingen en operationele kostenverlagingen”, aldus Adele Trombetta, SVP and GM for CX in EMEA. We kunnen dit uiteraard enkel toejuichen. Wil je meer weten over het duurzaamheidscharter van Cisco? Ga gerust eens kijken op Cisco solutions driving sustainability | Cisco ESG Reporting Hub

Bekijk alle verslaggeving op Cisco – YouTube en Cisco Live 2024 – YouTube

 

Technologieën en/of updates relevant voor spotit-klanten

Ondanks het feit dat er tijdens deze 5 dagen echt wel heel veel informatie wordt afgeschoten en losgelaten, gaven onze collega’s volgende shortlist op van topics en inzichten die zeker relevant zijn voor spotit-klanten:

 • De sterke focus op doorgedreven automatisering als algemene IT-trend
 • De vele evoluties en nieuwigheden m.b.t. SASE
 • Het toenemend belang van en focus op OT Security
 • Cisco Secure Access loont zeker de moeite om verder te onderzoeken
 • Cisco catalyst center compliance checks. Check!
 • De Integratie met Meraki via Webex control hub
 • De nieuwe switch virtualisatie
 • De next gen cloud based Wireless Config Analyzer Express tool.

Wie meer wil weten over dit alles kan uiteraard altijd bij spotit terecht. Of raadpleeg volgende bijkomende informatie aangeraden door spotit-collega’s:

Cisco Live is een uniek event. De sfeer rond dit event is fantastisch om mee te maken. De sessie die mij het meeste is bijgebleven en deze gepresenteerd door Max Ardica over Cisco Application Centric Infrastructure (Cisco ACI). Een echte aanrader!”
Lander, Security & Network Engineer

Samenvattend, Cisco Live 2024 in Amsterdam was opnieuw een voltreffer en een bruisende bijeenkomst. We onthouden de vastberaden focus van Cisco op Artificiële Intelligentie, netwerkvereenvoudiging en beveiliging bij het stimuleren van digitale transformatie. Daarnaast onthouden we ook dat een week Amsterdam samen met collega’s bijzonder leerrijk en best wel pittig is. #teambuiding