Home > Blog & nieuws > Van spreadsheets naar zweetbanden: de sportprestaties van spotit

Van spreadsheets naar zweetbanden: de sportprestaties van spotit

Bij spotit geloven we sterk in ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Essentieel om uit te blinken in cybersecurity en netwerken. We ondersteunen de sportpassie van onze medewerkers, van fietsen en marathons lopen, tot bergen beklimmen en Ironman-uitdagingen. Lees ontroerende verhalen over de opmerkelijke sportprestaties van onze collega’s, die hun toewijding aan sport en excellentie, zowel binnen als buiten het kantoor, laten zien.

Van lekke banden tot de finish: onze fietsavonturen

Ewoud, Security & Network Engineer, was op zoek naar een fietsuitdaging dicht bij huis toen De Ronde Van Vlaanderen zijn aandacht trok. Een cyclo van 236 km waarvoor hij 4 maanden trainde door te fietsen en thuis te spinnen bij slecht weer.

“De grootste tip die ik kan delen voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging, is om vanaf het begin in jezelf te geloven. Als je je er mentaal toe zet, zullen je benen veel beter volgen dan je aanvankelijk dacht.” – Ewoud

Steven, CEO bij spotit, fietste 250 km tijdens onze eigen Tour de Spotit, samen met vrienden, collega’s en partners. Hij gelooft stellig dat dit de perfecte start is voor beginners, maar raadt sterk aan om van tevoren te trainen. Het kostte hem 6 maanden om de benodigde fysieke conditie te bereiken, maar het is absoluut de moeite waard om naar een doel toe te werken, geld in te zamelen voor een goed doel en iets terug te geven aan onze gemeenschap. Zien we je volgend jaar, tijdens onze jaarlijkse Tour de Spotit?

Grenzen verleggen en limieten overschrijden

We beschouwen Andy, Security & Network Engineer, als een echte Ironman-held. Hij voltooide de Ironman Maastricht in 2022, de Ironman Frankfurt in 2023 en de obstakelloop Iron Viking. Gelukkig is hij sport verslaafd en kan hij rekenen op een uitstekende basisconditie. Toch is hij altijd op zoek naar de volgende uitdaging, om zijn grenzen opnieuw te verleggen.

“Ik heb een vreemde fascinatie met het verkennen van mijn grenzen. Ik begin mijn avonturen meestal met de vraag: zal mijn lichaam ertoe in staat zijn om deze uitdaging af te ronden, of zal ik tegen mijn grenzen aanlopen en mijn limieten ontdekken? Het voelt ongelooflijk om iets te voltooien waarvan je niet zeker wist of je het zou kunnen doen!” – Andy

Vorige week fietste Stijn (Security & Network Engineer) helemaal alleen van Gent naar het Gardameer in Italië in slechts 8 dagen! Hij legde ongeveer 1.400 km af en overwon bijna 20.000 meter hoogteverschil. Hij stak de Zwitserse en Italiaanse Alpen over en deelde zijn ongelooflijke reis via zijn sociale media. Terugdenken aan deze ervaring tovert een grote glimlach op zijn gezicht. “Doelen stellen die in het begin onbereikbaar lijken maar je uiteindelijk toch behaalt, geeft een enorme boost aan je zelfvertrouwen. Omdat je zowel fysiek als mentaal hard moet werken tijdens de inspanning, is de voldoening achteraf ECHT belonend.” – Stijn

De vrouwen van spotit fietsen en wandelen naar de top

Sara, Accountant, beklom de Mont Ventoux op de fiets samen met collega’s, familie en vrienden. Een uitdagende maar onvergetelijk belonende ervaring, vooral omdat haar broer haar vergezelde en haar bovenop de berg met open armen opwachtte. De band met haar broer werd verder aangesterkt dankzij deze gedeelde ervaring, én ze ontmoette de liefde van haar leven tijdens de voorbereidingsmaanden, waarmee ze 5 jaar later trouwde.

 

“Terwijl we ons klaarmaakten aan de start, speelde het nummer ‘Highway to Hell’ door de luidsprekers. Een uur later begreep ik waarom. Ik ging van lachen naar een traantje wegpinken, omdat de hele ervaring uitdagender was dan verwacht, maar ik weigerde op te geven. Toen ik hoorde dat ik de eerste vrouw was van onze groep die de top bereikte, voelde ik trots opborrelen!” – Sara

Sanne, HR Project Coordinator, zoekt wandeluitdagingen op tijdens haar reizen naar het buitenland. Ze ontdekte Adam’s Peak in Sri Lanka, bekend als de grootste bergwandeluitdaging in Azië, met zijn 6000 treden en een temperatuurverschil van meer dan 30°C van de voet tot de top.

Sanne begon de klim om middernacht om de zonsopgang op de top te bekijken, maar was aangenaam verrast toen ze slechts 3 uur nodig had om de top te bereiken, vergeleken met de gemiddelde tijd van 5 tot 7 uur.

“Wanneer je de top bereikt, mag je de bel zo vaak luiden als je de top hebt bereikt en de uitdaging hebt voltooid. Ik kijk er echt naar uit om Adam’s Peak opnieuw te beklimmen en de bel twee keer te mogen luiden.” – Sanne

Sprinten naar succes: marathons overwinnen

Florence, Information Security Consultant, liep een volledige marathon in Rotterdam, zodat deze ervaring van haar bucket list kan afstrepen. We appreciëren haar eerlijkheid wanneer ze uitlegt dat de hele ervaring voor haar een beetje saai en eentonig was. Ze verloor zelfs tijdelijk haar interesse in hardlopen, maar heeft deze gelukkig teruggevonden, voornamelijk in bosroutes waarbij ze van het mooie landschap kan genieten. Ze ontdekte zelfs een paar nieuwe interesses zoals kitesurfen en enduro rijden, een vorm van motorrace, en schreef zich in voor een intensieve surfcursus.

Tot slot hebben we Davy (Security & Network Engineer) die alle records brak door de Antwerp 10 Miles in slechts 1 uur te lopen! Davy staat bekend om zijn ambitie en zichzelf steeds naar een hoger niveau te pushen. Er was nooit twijfel of hij de 10 miles zou voltooien. De vraag was eerder hoe snel. Hij herinnert zich nog goed hoe hij overspoeld werd met emoties en zijn nieuwe capaciteiten ontdekte toen hij die finishlijn oversteeg. De volgende stap? Nog meer records verbreken, natuurlijk!

Deze prachtige verhalen tonen duidelijk de geest van vastberadenheid, veerkracht en triomf van spotit. Geïnspireerd door onze cultuur van prestatie en klaar om je aan te sluiten bij een team waar passie samenvloeit met doelgerichtheid? Bekijk onze openstaande vacatures of solliciteer spontaan om meer te weten te komen over onze mindset en cultuur. Laten we samen grenzen verleggen en verwachtingen overtreffen!