Home > Blog & nieuws > Waarom mama en papa graag bij spotit werken

Waarom mama en papa graag bij spotit werken

Een voltijdse carrière combineren met het ouderschap is geen gemakkelijke opgave. Bij spotit begrijpen we de uitdagingen die gepaard gaan met deze evenwichtsoefening. Daarom hebben we een werkcultuur gecreëerd die onze werknemers ondersteunt. Van glijdende werkuren tot thuiswerken, ontdek hoe spotit ouders stimuleert in het ontwikkelen van hun carrière en tegelijkertijd van het gezinsleven te genieten. En oh, trouwens, we zijn nog steeds op zoek naar security & network mama’s en papa’s. 😉

Ze zeggen dat je een dorp nodig hebt

Er is een dorp nodig om een kind op te voeden, aldus het Afrikaanse gezegde. Veel mama’s en papa’s kunnen het bevestigen: je kan nooit genoeg helpende handen hebben om alles geregeld te krijgen. Maar wat als dat dorp niet genoeg is? Terwijl onze kinderen dol zijn op de vele schoolvakanties, zien ouders er tegenop. Het is de start van een complexe puzzel aan zomerkampen, verlofdagen en het inzetten van familie en vrienden om te garanderen dat hun kinderen goed verzorgd worden terwijl ze het maximale halen uit hun schoolvakanties. Ook voor Talent Acquisition Specialist Tineke en haar twee dochters Alexine (3,5 jaar) en Alizée (8 maanden) is het een echte uitdaging.

“Het is een heel gedoe voor mama en papa om een goede oplossing te vinden tijdens de vele schoolvakanties. Gelukkig kan mama van thuis uit werken en heeft ze veel vakantiedagen om vrijaf te nemen en tijd met ons door te brengen. De zomerkampen waarvoor ze ons inschrijven bieden heel wat leuke activiteiten aan om onze energie kwijt te raken. Dankzij de flexibiliteit van spotit en die kampen slagen onze ouders erin om werk en schoolvakanties te combineren.” – Alexine (3,5 jaar)

Verkeersproblemen? Niet voor spotit-ouders

Nog een groot voordeel van thuiswerken? Het vermijden van files! Alle kostbare extra tijd die Architect Jeroen gewonnen heeft door niet dagelijks heen en weer te pendelen, besteedt hij aan spelen met zijn kinderen June (6 jaar) en Rose (2,5 jaar), hen helpen met hun huiswerk, of snel samen ontbijten voordat de werkdag begint.

Van ijshockeytraining tot klantenvergaderingen

Oliver, de 7-jarige zoon van Security & Network Engineer Gert, is een ambitieuze sporter die over het ijs schaatst tijdens ijshockeytrainingen. Zijn vader steunt hem in alles wat hij doet en vindt het heerlijk om zijn trainingen bij te wonen. Dankzij de glijdende werkuren en de mogelijkheid om vanuit huis te werken, slaagt hij erin om Oliver zelf naar de meeste trainingen te brengen en hem vanaf de zijlijn aan te moedigen.

Geen 9-tot-5: de onmogelijke schooluren

Het balanceren van werk, vergaderingen en school is geen gemakkelijke taak. Iets waar Sanne, HR Coach bij spotit, het sterk mee eens is. Haar dochter Rosie (3,5 jaar) is de liefde van haar leven en Sanne geeft er de voorkeur aan om Rosie zo vaak mogelijk zelf op te halen aan de schoolpoort. Dankzij de begripvolle en flexibele werkcultuur bij spotit slaagt Sanne erin om dat te doen wanneer haar agenda het toelaat.

“Ik vind het heerlijk als mama op me wacht bij de schoolpoort. Mijn dagen zijn gevuld met leuke activiteiten en het leren van nieuwe dingen en we genieten allebei van mijn verhalen over de schooldag tijdens de autorit naar huis. Mama is erg toegewijd aan haar werk, maar probeert me zo vaak mogelijk zelf op te halen. Ik weet dat ze nog even doorwerkt wanneer ik ga slapen, in plaats van televisie te kijken, maar we zouden het allebei niet anders willen.” – Rosie (3,5 jaar)

Doktersbezoeken en deadlines

We kennen het allemaal: de variatie aan ziektes, verkoudheden en bacteriën die kinderen meebrengen van in de crèche of op school. Wanneer Nora’s temperatuur stijgt, stijgt ook de bloeddruk van Security & Network Engineer Laurens. Als zijn dochter plotseling ziek wordt, vindt spotit het belangrijk om hem tegemoet te komen waar nodig en hem de mogelijkheid te bieden om een dokter te bezoeken en van thuis uit verder te werken, zodat hij oogje in het zeil kan houden bij zijn 7 maanden oude dochter.

Opgroeien met spotit als je tweede thuis

Alina (2,5 jaar), dochter van Marketing Coördinator Yoica, geniet van een mooi leven vol reizen, avonturen en nieuwe vrienden maken. Spotit organiseert vaak familie-evenementen om partners en kinderen te betrekken.

“Ik vind het heerlijk om naar de Paas- en Sinterklaasfeesten op mama’s werk te gaan, te spelen met de andere kinderen en haar collega’s te ontmoeten. We worden er overladen met aandacht, grapjes, snacks en veel liefde. Het is de perfecte gelegenheid om speelafspraakjes te plannen. En mama laat me een beetje langer wakker blijven dan gewoonlijk!” – Alina (2,5 jaar)

Word lid van de spotit-familie

Geïnteresseerd om lid te worden van de spotit-familie en je carrière en gezinsleven gemakkelijker te combineren? Bekijk onze vacatures of solliciteer spontaan!