Home > Blog & nieuws > 6 redenen waarom SASE de toekomst van netwerking is

6 redenen waarom SASE de toekomst van netwerking is

Wanneer het digitale landschap steeds complexer wordt, hebben de traditionele netwerkarchitecturen moeite om de eisen van moderne business operations bij te houden. SASE vormt de oplossing voor alle uitdagingen.

In onze huidige wereld, waarbij alles verbonden is met elkaar, zijn organisaties getuige van een razendsnelle evolutie binnen netwerktechnologieën. Wanneer het digitale landschap steeds complexer wordt, hebben de traditionele netwerkarchitecturen moeite om de eisen van moderne business operations bij te houden. In deze zoektocht naar een flexibelere en veiligere netwerkinfrastructuur kwam het concept Secure Access Service Edge (SASE) naar voren als een transformatieve oplossing.

 

Wat is SASE?

Secure Access Service Edge, of kortweg SASE, combineert netwerkconnectiviteit, veiligheid en WAN-optimalisatie (wide-area networking) in slechts één cloud-native servicemodel. SASE is gericht op het vereenvoudigen van netwerkbeheer, het verhogen van de veiligheid, en de prestaties van applicaties te verbeteren. En dat allemaal terwijl het voldoet aan de eisen van moderne organisaties. Het wordt vaak ‘the future of networking’ genoemd. Hieronder kunt u een lijst vinden van 6 redenen waarom wij helemaal akkoord gaan met dat statement.

 

Waarom is SASE de toekomst?

  1. Cloud-gerichte aanpak: SASE omarmt het cloudcentrische model en erkent dat moderne bedrijven steeds meer cloudgebaseerde applicaties en services gebruiken. Door gebruik te maken van cloudinfrastructuur biedt SASE schaalbaarheid en flexibiliteit, die traditionele netwerkinfrastructuren niet kunnen evenaren. Het stelt organisaties in staat om netwerk en security services te bieden vanuit de cloud, waardoor er geen nood meer is aan on-premise hardware en de operationele kosten aanzienlijk kunnen gedrukt worden.

 

  1. Netwerk- en security-convergentie: SASE brengt netwerk- en securityfuncties samen in één architectuur. In plaats van aparte oplossingen te beheren, kunnen bedrijven services zoals SD-WAN, firewalls, secure web gateways en zero-trut network access consolideren binnen een enkel platform. Deze consolidatie vereenvoudigt operations en reduceert complexiteit, waardoor het algemeen makkelijker wordt om het netwerk en de beveiliging efficiënt te beheren.

 

  1. Betere beveiliging: beveiliging is van groot belang in deze digitale tijden. SASE pakt deze uitdaging grondig aan door robuuste en uitgebreide beveiligingsmaatregelen te voorzien. Door het implementeren van een zero-trust security model en het kiezen van een identiteitsgerichte aanpak focust SASE eerder op gebruikers- en toestellenidentiteit in plaats van traditionele netwerkparameters. Dit maakt gedetailleerde toegangscontrole, sterke authenticatie en encryptieprotocollen mogelijk, waardoor de beveiliging van organisaties binnen een steeds complexer landschap versterkt wordt.

 

  1. Betere gebruikservaring: door de komst van thuiswerken en verspreide teams is de gebruikservaring steeds belangrijker geworden. SASE optimaliseert de applicatieprestaties en gebruikservaring door gebruik te maken van intelligente verkeersroutering en WAN-optimalisatietechnieken. Het garandeert dat gebruikers applicaties veilig en efficiënt kunnen gebruiken, ongeacht hun locatie of onderliggende netwerkinfrastructuur. Dit verhoogt de productiviteit en algehele gebruikerstevredenheid.

 

  1. Schaalbaarheid en flexibiliteit: dankzij de cloud-native architectuur van SASE kunnen organisaties hun netwerk en beveiliging dynamisch schalen. Door deze schaalbaarheid kunnen bedrijven gemakkelijk en snel aanpassen aan hun noden en groei, zonder rekening te moeten houden met de beperkingen van traditionele networking hardware. Bovendien stelt de flexibiliteit van SASE organisaties in staat om de snelle digitale transformatie te omarmen en snel nieuwe services of applicaties te implementeren, waardoor ze een concurrentievoordeel verkrijgen in de huidige snel evoluerende omgeving.

 

  1. Kostenefficiënt: door gebruik te maken van cloud resources en de nood aan hardware te elimineren, kan SASE de kosten aanzienlijk drukken. Daarnaast vereenvoudigt de consolidatie van netwerking en beveiliging het beheer ervan, waardoor ook operationele kosten verlagen.

 

Conclusie

SASE is ‘the future of networking’ omdat het de uitdagingen van het huidig evoluerende digitale landschap aanpakt. Door een cloudcentrische aanpak te omarmen, netwerking en beveiliging te integreren, beveiligingsmaatregelen te versterken, gebruikerservaring te verbeteren, schaalbaarheid en flexibiliteit te bieden, én kosten te drukken, vormt SASE de oplossing die voldoet aan de eisen en noden van moderne organisaties. Aangezien bedrijven de digitale transformatie blijven omarmen en beveiliging en flexibiliteit prioriteren, vormt SASE een cruciale factor voor succes.

Overtuigd?

Hebben we u kunnen overtuigen? Contacteer ons nu voor meer info over SASE en hoe u ook zelf kunt starten!